Connect with us
Doliu în PNL! A murit unul dintre fondatorii partidului

Politic

Doliu în PNL! A murit unul dintre fondatorii partidului

Fostul deputat liberal Gheorghe Gabor a murit la vârsta de 78 de ani. Politicianul a fost cel care a pus bazele filialei PNL Făgăraș, fiind primul președinte al acestei formațiuni, de după Revoluția din 1989. Acesta a avut o carieră amplă, o activitate bogată și un rol important în politica românească a zilelor noastre.

Doliu în PNL! A murit unul dintre fondatorii partidului

Politicianul s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Astfel, Gheorghe Gabor s-a născut la Voila, în anul 1942, a fost elev al Liceului Teoretic Doamna Stanca din Făgăraș, a absolvit Şcoala Tehnică Financiară Braşov și Facultatea de Drept Babeş Bolyai din Cluj-Napoca. De profesie, Gabor a fost avocat, profesând timp de 29 de ani în Baroul Brașov.

În ianuarie 1990, Gheorghe Gabor a pus bazele Partidului Național Liberal din Făgăraș, fiind primul președinte al acestei formațiuni, de după Revoluție. Între anii 1992 și 1993, Gabor a fost consilier local al PNL.

Gabor a avut parte și de 2 mandate de deputat în Parlamentul României, în perioada 2004-2008, respectiv 2008-2012. În calitate de parlamentar, Gabor a făcut parte din comisia  care a modificat Codul Civil şi Codul de Procedură Civilă.

În legislatura 2004-2008, Gheorghe Gabor a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Italiană, Japonia, Republica Finlanda, Republica Coreea, Regatul Belgiei și Republica Federală Germania.

În perioada 2012-2013, a deținut funcția de consilier în Cabinetul Primarului Municipiului Făgăraș. Avocatul a fost numit consul al României în Republica Moldova în 6 iunie 2013.

Consilierul județean Mihai Donțu a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina personală de Facebook, în care a vorbit, pe scurt, despre reușitele omului politic, dar și despre farmecul său ca persoană.

„A trecut la cele veșnice Domnul Gheorghe Gabor. Avocat prestigios, președinte al baroului Făgăraș, liberal consecvent, din 1990, apoi deputat în două mandate, reprezentând cu cinste și competență Țara Făgărașului, consul general al României la Chișinău dar, în primul rând, un mare Domn! Îmi va fi mereu dor de Dumneavoastră, de prestanța ținutei, de umorul fin, de discursurile oratorului talentat, de poveștile vânătorești și bonomia transmisa celor din jur! Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei!.”, a scris Mihai Donțu.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top