Connect with us
Donald Trump îndeamnă Coreea de Nord să renunțe la tot arsenalul nuclear

Politic

Donald Trump îndeamnă Coreea de Nord să renunțe la tot arsenalul nuclear

Înainte de un summit așteptat de toată lumea cu președintele nord-coreean, preşedintele american, Donald Trump, a îndemnat marţi Phenianul să elimine întreg arsenalul său nuclear.

„Asta înseamnă să se debaraseze de bombele lor atomice. Foarte simplu. Se debarasează de bombele lor atomice”, i-a răspuns el unui jurnalist în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu omologul său francez, Emmanuel Macron, la Casa Albă.

Trecând peste protocolul diplomatic, fără să aştepte obişnuitele reuniuni pregătitoare, Donald Trump a produs o surpriză anunţând, la 8 martie, că acceptă invitaţia de a se întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, cel mai târziu în iunie.

„Cred că va fi foarte pozitiv„, a declarat marţi preşedintele american în legătură cu acest summit inedit. „Am demarat un proces şi, când am făcut acest lucru, toată lumea a gândit că este foarte prost, dar, în acelaşi timp, de 25 de ani oamenii s-au angajat în tratative şi nu s-a întâmplat nimic, iar acum multe lucruri se întâmplă”, a explicat el.

Citește și: Vizită istorică! Emmanuel Macron și soția sa au ajuns în SUA. Vor discuta despre acordul SUA cu Iran
Președintele Coreei de Sud vrea tratat de pace cu Coreea de Nord, pentru a încheia războiul

„Asta trebuia să fie rezolvat de multă vreme de alţi preşedinţi şi de alţi conducători de ţări”, a insistat el. „Aceste fiind spuse, avansăm foarte bine. O serie de reuniuni sunt pe punctul de a fi organizate şi doresc să văd denuclearizarea Coreii de Nord”, a mai spus Donald Trump.

Dând asigurări că Phenianul şi-a exprimat dorinţa ca întrevederea lor să aibă loc „cât mai repede posibil”, preşedintele american a lăudat marţi atitudinea liderului nord-coreean, Kim Jong Un, estimând că acesta a fost „foarte deschis” şi a avut un comportament „foarte onorabil”.

Directorul CIA s-a întâlnit la începutul lunii cu președintele nord-coreean

Directorul CIA, Mike Pompeo, foarte posibil viitor secretar de stat, a efectuat o vizită în capitala nord-coreeană la începutul lunii aprilie. După cum a afirmat Donald Trump, „el a avut o întâlnire bună cu Kim Jong Un şi s-a înţeles foarte bine cu el” cu această ocazie.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top