Connect with us
Emmanuel Macron a dezvăluit că Franța are dovada că regimul sirian a folosit arme chimice

Politic

Emmanuel Macron a dezvăluit că Franța are dovada că regimul sirian a folosit arme chimice

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a dezvăluit joi că guvernul său are dovada că guvernul sirian a folosit arme chimice săptămâna trecută în oraşul controlat de rebeli Douma, lângă Damasc.

‘Avem dovada că săptămâna trecută….au fost folosite arme chimice, cel puţin clor, şi că ele au fost folosite de regimul Bashar al-Assad’, a declarat şeful statului francez la postul de televiziune TF1.

Totodată, Emanuel Macron a afirmat că Franţa va lua decizii ‘la momentul oportun’, în coordonare cu Statele Unite, cu privire la eventuale represalii la presupusul atac chimic lansat de regimul sirian.

Vom lua decizii la momentul oportun, atunci când vom considera că cel mai util şi cel mai eficient‘, a declarat Macron, după ce marţi a afirmat că va face un anunţ ‘în zilele următoare’.

Întrebat dacă instalaţiile de arme chimice din Siria ar putea fi ţinta unor eventuale lovituri aeriene, Macron a răspuns: ‘Atunci vom decide şi va trebui să verificăm toate informaţiile‘.

Patruzeci şi trei de persoane au fost ucise în atacul de sâmbătă asupra oraşului sirian Douma, potrivit Căştilor Albe, organizaţie de salvatori-voluntari sirieni aflaţi în zona rebelă şi care a denunţat prima acest atac. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat că cei 500 de pacienţi care au primit îngrijiri medicale după atac au prezentat simptome ale expunerii la substanţe chimice toxice.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Donald Trump, mesaj alarmant: „Atacul în Siria ar putea avea loc curând…”

Preşedintele american Donald Trump a scris din nou pe Twitter un mesaj alarmant. Acesta a anunțat că un posibil atac militar împotriva Siriei „ar putea avea loc foarte curând sau deloc foarte curând”.

„Nu am spus niciodată când ar putea avea loc un atac asupra Siriei. Ar putea avea loc foarte curând sau deloc foarte curând! În orice caz, Statele Unite, în timpul Administraţiei mele, a făcut o treabă formidabilă în a scăpa regiunea de ISIS. De ce nu auzim ‘Îţi mulţumim, America?”‘, a scris Trump pe Twitter.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

CITEȘTE ȘI: Premierul Turciei, Binali Yildirim, le cere Rusiei și SUA să înceteze cearta cu privire la Siria
OMS: 500 de oameni au fost expuși la substanțe chimice în Siria
Theresa May, despre atacul chimic din Siria: „Comunitatea internațională trebuie să răspundă”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top