Eugen Bejinariu scapă din nou de urmărire penală. Cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru PSD Eugen Bejinariu nu a fost votată luni în Camera Deputaților, din lipsă de cvorum. Este a doua oară când plenul Camerei Deputaţilor nu întrunește cvorumul necesar pentru a se pronunța în cazul Bejinariu.
Lista de prezență a fost semnată de 70 de parlamentari, dar în sală s-au aflat doar 63 de parlamentari. Pentru ca şedinţa să se poată desfăşura, era necesară prezenţa a cel puţin 177 de deputaţi. Aceasta era ultima ședință a actualei legislaturi. Şedinţa a durat mai puţin de cinci minute.
Plenul convocat pentru dezbaterea şi votul la cererea DNA nu s-a putut reuni nici săptămâna trecută. Atunci au fost prezenți în sală 130 de parlamentari.
„Este deplorabil că suntem atât de puţini. Este ultima şedinţă a acualei legislaturi. Ar fi trebuit să dovedim responsabilitate, să venim la serviciu, să ne facem treaba de deputaţi pentru care am fost aleşi. Din nefericire, iată, suntem doar 50-60”, a spus deputatul independent Remus Cernea, de la tribuna Camerei, potrivit Mediafax.
El i-a acuzat pe unii deputaţi că au venit la Parlament doar pentru a-şi ridica suma forfetară.
„În parcare este plin de maşini şi am văzut foarte mulţi colegi care au venit. Probabil se dă suma forfetară, au venit să ridice suma forfetară iar apoi au plecat. Am văzut mulţi colegi plecând, neintrând în sala de plen, iar alţii probabil că sunt în campanie cerându-le cetăţenilor votul pentru un nou mandat în care să lipsească”, a spus Cernea.
„Daţi-mi voie să fac un ultim selfie la această şedinţă, un selfie istoric, cu sala de plen goală”, a spus deputatul independent, făcând căteva fotografii cu telefonul.
Citește și: Bejinariu scapă momentan de urmărire penală. Secretarul general al PSD îi cere demisia
DNA a solicitat urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu în dosarul Microsoft 2. El este acuzat că, în perioadaa în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, încălcând dispoziţiile privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.
În acest dosar este estimat un prejudiciu de peste 66 de milioane de dolari.
Acest site foloseste cookies.
Read More