Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, petrecere împotriva legii. A aniversat ziua fiicei cu peste 100 de persoane

24.06.2020

Din 15 mai a fost impusă starea de alertă, iar de atunci au fost relaxate mai multe restricții. Astfel, de la 15 iunie, în urma unei alte etape de relaxare, autoritățile au stabilit că numărul persoanelor care pot participa la un eveniment personal interior este de 20, iar la unul care se desfășoară în aer liber, 50. Cu toate acestea, Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, ar fi încălcat această regulă, sărbătorind ziua fiicei sale cu aproximativ 100 de persoane. Imaginile au fost surprinse pentru Libertatea cu drona, din care se observă că doar câțiva oameni erau pe terasă, iar toți ceilalți în restaurantul din Cluj.

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, petrecere împotriva legii. A aniversat ziua fiicei cu peste 100 de persoane

Deși autoritățile susțin că cetățenii au început să nu mai respecte regulile și atrag atenția supra faptului că virusul este încă în comunitate, că situația din România nu este una stabilă și numărul de infectări a început să crească, Rareș Bogdan ar fi chiar el unul dintre cei care nu se supun restricțiilor stabilite. Astfel, a organizat o petrecere pentru ziua de naștere a fetei sale, la care au participat peste 100 de persoane. Totul s-a desfășurat la un restaurant din Cluj, în cartierul Bună ziua.

Un jurnalist din Cluj a sesizat că la petrecere participă un număr mare de persoane. Atât din fotografiile cu drona, cât și din cele de la sol, se poate observa că în fața localului se aflau peste 30 de mașini parcate. Doar câțiva oameni au fost surprinși în afara restaurantului, în timp ce toți ceilalți petreceau înăuntru. De altfel, nimeni nu purta mască de protecție și chiar familia lui Rareș Bogdan stătea înăuntru.

Managerul restaurantului, Adela Logean, susține că petrecerea s-a desfășurat conform regulilor impuse de autorități. Ea a declarat că înăuntru se aflau doar 20 de persoane, iar pe terasa deschisă, 50. Cu toate acestea, din imagini nu sunt observate mai multe mese, la care să poată sta 50 de persoane.

„Este deschisă terasa, am în terasă 50 de persoane și înăuntru ceva. Sunt … șase mese, le-am organizat cum se cuvine. Ba da, este și afară și în interior. În numărul permis. În interior, sunt 20 de persoane. Este în ordine, vă mulțumesc.”, a declarat managerul pentru Libertatea.