Connect with us
Florin Iordache, ministrul justiției

Politic

Florin Iordache, despre o eventuală demisie: „După ce va fi dezbătută moţiunea de cenzură voi avea o discuţie cu premierul Grindeanu”

Florin Iordache, ministrul Justiției, a declarat luni dimineață, că va avea o discuție despre o posibilă demisie cu premierul Sorin Grindeanu, după votul în plen pentru bugetul pe 2017. Acesta a precizat că ”era necesară o ordonanţă care să pună în concordanţă deciziile de neconstituţionalitate ale Curţii Constituţionale”.

Ministrul Justiției a spus că va lua în considerare o eventuală demisie doar după o discuție cu premierul Grindeanu.

”După ce va fi dezbătută şi cred eu respinsă moţiunea de cenzură voi avea o discuţie cu premierul Grindeanu şi, fără îndoială, în urma acestei discuţii voi anunţa decizia. În acelaşi timp, vreau să vă spun că mi-am asumat că legea, aşa cum am prezentat-o şi cum va fi şi astăzi supusă în dezbatere publică, dorea să respecte deciziile Curţii Constituţionale.

Aţi văzut că prin faptul că această lege nu există astăzi sunt foarte multe prevederi neconstituţionale. Eu am afirmat tot timpul că era necesară o ordonanţă care să pună în concordanţă deciziile de neconstituţionbalitate ale Curţii Constituţionale”, a afirmat Iordache.

Florin Iordache a depus luni un nou proiect de lege vizând modificarea codurilor penale

Iordache a mai anunțat că luni va propune un nou proiect ce vizează modificarea Codului Penal. În cursul aceleiași zile, acesta va fi pus în dezbatere publică.

Ministrul a explicat și motivul din spatele urgenței cu care a fost adoptată OUG 13.

”Urgenţa se justifică şi acum pentru că în acest moment sunt foarte multe articole neconstituţionale şi sistemul judiciar este prejudiciat pentru că în instanţe şi în spaţiul public sunt foarte multe prevederi neconstituţionale”, a precizat acesta.

”Urgenţa era pentru că în 45 de zile trebuia puse în concordanţă cu decizia Curţii şi, nefiind acest lucru făcut, pentru că anul trecut au fost reglementate prin ordonanţa 18 doar o parte din prevederile neconstituţionale, urgenţa era să punem în concordanţă. În acelaşi timp, Curtea Constituţională a stabilit acum două săptămâni că mai sunt încă patru prevederi, deci în legea pe care eu o voi supune astăzi în dezbaterea publică vor apărea şi acele patru prevederi neconstituţionale”, a continuat Iordache.

Citește și: Surse: Florin Iordache va demisiona din funcția de ministru al Justiției

Ministrul Justiției a vorbit și despre lacunele de comunicare, în modul în care a fost adoptată ordonanța care a scos sute de mii de români din casă, în ultimele zilei.

”Comunicarea este o chestiune care a apărut în spaţiul public, eu am spus de la început că sunt necesare pentru a fi puse în concordanţă în lege sau în ordonanţă prevederile neconstituţionale aşa cum a stabilit Curtea Constituţională”, a declarat Florin Iordache.

Citește și: Denunț la DNA împotriva lui Grindeanu și Iordache. De ce sunt acuzați

Acesta a precizat că o dată cu abrogarea OUG 13, s-a revenit la prevederile iniţiale, foarte multe dintre acestea fiind neconstituţionale, potrivit Curții Constituționale. Iordache a depus luni dimineața un nou proiect de lege vizând modificarea codurilor penale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top