Connect with us
Fostul ministru Mihnea Costoiu, la DNA. De ce este audiat

Politic

Fostul ministru Mihnea Costoiu, la DNA. De ce este audiat

Fostul ministru Mihnea Costoiu s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie și le-a declarat jurnaliștilor prezenți că nu știe motivul pentru care a fost chemat.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că el este audiat de procurori în dosarul în care se investighează modalitatea prin care a fost concesionată Baza Sportivă „Cutezătorii”.

În acest dosar, Mihnea Costoiu, la data faptelor secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în timp ce Dinu Pescariu, reprezentant al fundaţiei care îi poartă numele, este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

De asemenea, sunt cercetaţi trei directori din Ministerul Educaţiei – Mihai Păunică, Gabriel Liviu Ispas şi Gabriel Leahu.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect modalitatea încheierii actului adiţional din 23 iunie 2009, prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere potrivit căruia Baza Sportivă „Cutezătorii” din Bucureşti, constând în construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 hectare, fusese dată în folosinţă Fundaţiei Dinu Pescariu.

„Acest act adiţional a fost semnat din partea Ministerului Educaţiei Naţionale de către secretarul de stat Costoiu Mihnea, iar din partea Fundaţiei Dinu Pescariu de către Pescariu Dinu Mihail, fără respectarea prevederilor legale şi fără vreun aviz de la Direcţia Juridică din cadrul Ministerului Educaţiei.

Actul adiţional a fost încheiat în condiţiile în care contractul iniţial (încheiat în 2004 de RA-APPS cu Fundaţia Dinu Pescariu) se afla în curs de reziliere. Acţiunea în instanţă fusese iniţiată (în anul 2005) de Ministerul Educaţiei Naţionale, care devenise administrator al Bazei ‘Cutezătorii'”, susţin procurorii.

DNA mai afirmă că, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei intentase proces Fundaţiei Dinu Pescariu pentru rezilierea contractului, proces care se afla în curs de judecată, acelaşi minister, prin secretarul de stat Mihnea Costoiu, a încheiat ulterior un act adiţional la contractul pe care îl atacase în instanţă.

Situaţia creată prin semnarea actului adiţional era menită să oprească procesul în care Ministerul Educaţiei solicitase încetarea contractului de locaţiune.

„Prin actul încheiat de inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin s-a stabilit, pe lângă chiria de 9.000 euro/lună (la care se adaugă TVA), şi acordarea gratuită de către Fundaţia Dinu Pescariu a unor facilităţi în sumă de 400.000 euro/an”, precizează DNA.

CITEȘTE ȘI: Procurorii DNA, la Federația Română de Fotbal! Cu ce au plecat de acolo

Tudorel Toader o ACUZĂ pe Laura Codruța Kovesi că a făcut anchete ilegale. Ministrul a cerut revocarea șefei DNA!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Politic

To Top