Politic

Grindeanu, despre referendum: Nu e simplu să găsești 50 de milioane de euro

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu este simplu să identifice suma de 50 de milioane de euro privind costurile referendumului solicitat de Klaus Iohannis.

Șeful Executivului a precizat, însă, că va face eforturi, pentru că este o obligație legală.

„Dacă Parlamentul a hotărât şi acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le facem în perioada următoare, o să găsim. Sigur, nu e simplu să găseşti 50 de milioane de euro. Vom face eforturi, pentru că asta e partea care, având în vedere cadrul legal din România, trebuie să o punem în practică”, a spus premierul, întrebat fiind despre costurile estimate ale referendumului.

Chestionat cum vede mesajul lui Klaus Iohannis din Parlament, Sorin Grindeanu a susţinut că el ar fi îndemnat la calm şi la stabilitate.

În ceea ce privește o ruptură între PSD şi şeful statului, prim-ministrul a spus că la această chestiune ar trebui să răspundă liderul partidului, Liviu Dragnea.

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat marţi, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiţie, social-democratul Şerban Nicolae afirmând însă că acest demers al şefului statului va costa aproximativ 250 milioane lei, bani care nu au fost prevăzuţi în bugetul pe 2017.

Citește și: REFERENDUM Klaus Iohannis „Merită România acest sacrificiu? Acesta e scopul referendumului”

Grindeanu, despre demiterea lui Iordache: Mi-am format părerea

În ceea ce privește eventuala demitere a Ministerului Justiției, Grindeanu a spus că va avea o discuție cu Florin Iordache după dezbaterea moțiunii de cenzură, dar că și-a format o părere despre ce va trebui să facă.

”Voi avea o discuţie mâine (cu Florin Iordache – n.r.), după moţiunea de cenzură. (…) Eu mi-am format părerea şi ceea ce trebuie să fac”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

El a fost întebat dacă este mai bine ca Ministerul Justiţiei să fie condus de un independent din sistem, Grindeanu răspunzând că aceasta ”poate fi una dintre abordări”.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-02-07T17:03:08+02:00 17:03

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More