Connect with us
Grindeanu a făcut anunțul care îi dă fiori lui Dragnea. Răsturnare de situație!

Politic

Grindeanu a făcut anunțul care îi dă fiori lui Dragnea. Răsturnare de situație!

Premierul Sorin Grindeanu a fost sâmbătă la Timișoara unde a fost întâmpinat de sute de susținători din organizațiile locale PSD din Timiș și Caraș-Severin.

Susținătorii lui Grindeanu au scandat lozinci anti-Liviu Dragnea și l-au ovaționat pe prim-ministru. Acesta a susținut un discurs pentru susținătorii săi, în care a precizat că cei din conducerea centrală „au uitat să trimită actele cu decizia excluderii către filiala județeană”. Premierul l-a acuzat pe Liviu Dragnea că „vrea să confiște partidul și mai grav decât atât, să confişte ţara.”

„Am ținut foarte mult sa vin astăzi acasă, la Timișoara, să mă consult cu colegii mei. Să văd dacă deciziile pe care le-am luat și le voi lua în zilele următoare sunt în concordanță cu statutul partidului și regulile democrației și ale statutului de drept. Partidul se conduce din două în două luni prin Comitete Executive. Eu nu am mai întâlnit până acum să nu mai organizezi un Birou Permanent Național. S-au organizat CEX-uri în general pentru sacțiuni.

Am cerut un congres pentru a stabili linia pe care trebuie să meargă partidul. Pentru a respecta statutul și pentru a discuta toate problemele care au apărut de un an, un an și ceva. De când partidul se conduce din două în două luni prin CEX-uri. Asta nu e un mod democratic de a conduce partidul.

Am o istorie, de 21 de ani de membru în partid, și se vor mai adăuga mulți ani.  Cred că trebuia făcută o analiză a rezultatelor alegerilor locale de săptămâna trecută. Nu s-a făcut asta. Am sunat parlamentari UDMR. Și ei m-au sunat pe mine. O să vedeți miercuri, la moțiune, cum lucrurile se vor desfășura într-un mod incredibil”, a spus premierul Sorin Grindeanu, care a mai precizat că nu crede că Liviu Dragnea va mai rămâne președintele PSD după acest scandal.

Grindeanu rămâne premier?

Între timp, europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan susține că sunt 15 parlamentari ai PSD care nu vor vota moțiunea de cenzurp.

În acest moment sunt cincisprezece deputați și senatori PSD din Moldova și nu numai, cu care am vorbit doar eu, care nu vor vota moțiunea. Și este abia sâmbătă dimineața”, a scris Ivan pe Facebook.

Mai mult decât, noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, are sâmbătă discuții cu mai mulți parlamentari și lideri politici.

USR și PMP au anunțat că nu vor vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD contra propriului guvern, în timp ce PNL este așteptat să își asume o poziție după congresul de azi, în care se va alege noul președinte al partidului.

Textul moțiunii de cenzură urmează să fie citit în Parlament duminică, iar aceasta ar trebui să fie votată miercuri.

Citește și: Klaus Iohannis a rupt tăcerea în scandalul dintre Dragnea și Grindeanu: „Sper să se…

Citește și: Victor Rebengiuc, atac dur la Liviu Dragnea

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top