Politic

Guvernul se reunește pentru adoptarea bugetului

Guvernul se reunește, marți, pentru a analiza bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale. Ședința de Guvern va avea loc după ședința CSAT e care Iohannis a convicat-o pentru ora 12:30.

Update, ora 14:30: Klaus Iohannis a declarat că bugetul a fost aprobat.

Ulterior bugetul pe 2017 urmează să ajungă la Parlament.

Guvernul fusese convocat în şedinţă pentru vinerea trecută, de la ora 13.00, pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017. Însă şedinţa a început cu patru ore şi jumătate întârziere. La începerea şedinţei, Sorin Grindeanu a anunţat că adoptarea bugetului de stat va fi amânată pentru marţi. Guvernul a cerut, vineri, punctul de vedere al Administraţiei Prezidenţiale pe tema bugetului instituţiilor de siguranţă naţională.

Potrivit calendarului Guvernului, bugetul ar fi trebuit trimis în Parlament în jurul datei de 25 ianuarie. Însă, premierul a dat asigurări că această întârziere nu va afecta intrarea în vigoare de la 1 februarie a măsurilor luate.

Schimbări importante de la 1 februarie

Astfel, o serie de măsuri urmează să intre în vigoare de la 1 februarie. Cea mai importantă dintre acestea este majorarea salariului minim pe economie cu 16%, respectiv de la 1.250 de lei la 1.450 de lei brut.

De asemenea, vor fi eliminate 102 taxe, între care taxa radio-tv, taxa de mediu, taxelele de înregistrare de la Registrul Comerţului şi pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Totodată, se elimină taxele extra-judiciare de timbru şi o serie de taxe consulare.

Citește și: Românii care vor să devină antreprenori scapă de taxe. SCHIMBĂRI de la 1 februarie

Tot de la 1 februarie cresc şi salariile pentru aproximativ 300.000 de angajaţi din învăţământ, dar şi amenzile de circulaţie odată cu creşterea salariului minim pe economie.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-31T14:34:20+02:00 14:34

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More