Politic

Kelemen Hunor: „Ministerul Culturii trebuie să se ocupe de minorități”

Kelemen Hunor a susținut o scurtă declarație de presă în urma discuțiilor avute cu co-președintele coaliției PSD-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Liderul UDMR a tratat diverse probleme de maxim interes pentru gruparea pe care o conduce.

Kelemen Hunor: „Suntem alături de guvernul Grindeanu”

Președintele Uniunii Maghiarilor din România nu a ratat ocazia de a-și arăta susținerea față de nou-formatul cabinet Grindeanu. Acesta a declarat că organizația sa a dat un vot unanim favorabil cabinetului Grindeanu.

„Confirm că suntem alături de coaliția PSD-ALDE. Parteneriatul nostru parlamentar va fi bazat pe susținere reciprocă în diverse proiecte de lege.”

Același Kelemen Hunor a vorbit și despre spinoasa problemă a implicării minorității maghiare în Ministerului Culturii. „Am avut o discuţie legată de denumirea Ministerului Culturii. Vrem dezvoltarea unei entități care se va ocupa şi de minorităţile etnice. Refuzul unei astfel de inițiative înseamnă că cel care a făcut această propunere se gândește doar la români, nu şi la minorităţile etnice. De aceea am propus să existe o structură în interiorul Ministerului Culturii care se va ocupa de minorităţiel etnice. Răspunsul a fost pozitiv.”

Referitor la eventualul grad de implicare al minorităților în aparatul executiv, Hunor a fost scurt: „Am avut o discuţie legată de o structură – nu am cerut un secretar de stat – de o structură care se va ocupa şi de cultura minorităţile etnice, atât.”

Citește și: PSD și UDMR au semnat un protocol de colaborare parlamentară

Problema intrării la guvernare a problematicei minorități maghiare a ridicat multe semne de întrebare asupra intențiilor PSD-ALDE. Constantele șarje ale UDMR-ului pe problema Ținutului Secuiesc amplifică riscul unor momente de instabilitate, odată ce poziția lor din Parlament va fi concretizată.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More