Connect with us
Kelemen Hunor susține cabinetul Grindeanu este anunțul venit în urma votului pozitiv primit de acesta în Parlament.

Politic

Kelemen Hunor susține cabinetul Grindeanu

Kelemen Hunor susține cabinetul Grindeanu. Anunțul a venit ca urmare a votului pozitiv primit de acesta din urmă în Parlament. Liderul UDMR a criticat în termeni duri modul în care instituțiile de forță au tratat cetățenii în trecut.

Kelemen Hunor susține cabinetul Grindeanu: „Este un nou început”

Președintele partidului ce reprezintă minoritatea maghiară a comentat ramificațiile votului de astăzi, punctând greșelile trecutului dar și perspectivele viitorului : „Putem afirma fără nicio exagerare că societatea din România se află într-o criză profundă. Statul și instituțiile sale suferă traversează o criză de încredere populară și viceversa. Instituţiile statului, inclusiv cele de forţă, nu au încredere în proprii cetăţeni şi îi tratează permanent ca pe nişte suspecţi şi vinovaţi. Instituţiile de control ne tratează ca pe nişte hoţi, care parazitează statul.”, a comentat Kelemen Hunor.

Același Kelemen Hunor a tratat inclusiv problema relației dintre minoritate și majoritate. „În România, majoritatea nu are încredere în minoritate. Lumea se teme de un pericol care de fapt nu există.”

Declarația șefului UDMR s-a încheiat într-o notă optimistă fundamentată pe convingerea că noul guvern va aduce „un nou început”.

Citește și: Kelemen Hunor: „Ministerul Culturii trebuie să se ocupe de minorități”

Kelemen Hunor alături de UDMR face parte dintr-o alianță parlamentară alături de PSD și ALDE. Conform înțelegerii, Uniunea Maghiarilor va susține prin vot inițiativele propuse de coaliția majoritară.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top