Connect with us
Klaus Iohannis a ținut un discurs după depunerea jurământului noului guvern. La final, președintele l-a atacat pe Dragnea.

Politic

Klaus Iohannis, atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea

Klaus Iohannis l-a atacat pe Liviu Dragnea în timpul discursului de după depunerea jurământului Cabinetului Grindeanu. Președintele i-a transmis lui Liviu Dragnea să-i învețe și pe membrii Guvernului Grindeanu programul de guvernare.

Klaus Iohannis, atac la adresa lui Dragnea în timpul discursului

Deși a declarat în nenumărate rânduri că nu ăși dorește un guvern PSD, președintele Iohannis a fost nevoit să stea față în față cu noul guvern Grindeanu. În discursul președintelui, acesta i-a îndemnat pe miniștri să-și facă treaba. La finalul cuvântării, șeful statului i-a transmis un mesaj lui Liviu Dragnea:

„Domnule Dragnea, aflarăm că suntem singurul care cunoaște programul din scoarță în scoarță. Vă rog frumos, învățați-i și pe ei!”, a spus Klaus Iohannis.

De altfel, Klaus Iohannis a atins în discursul său și câteva detalii din programul de guvernare care i se pare dificil de atins.

„În campania electorală s-au făcut promisiuni, de-asta ați fost votați. Sper ca într-o zi să-mi explicați cum veți face în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%. Eu îmi doresc să faceți aceste chestiuni. Domnule, prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, eu vă doresc să aveți un mandat de succes. Românii își doresc să aibă un guvern de succes. Câteva lucruri însă cred că se așteaptă de la dvs, cel puțin eu aștept. Cred că sunt în asentimentul românilor. Aștept să păstrați clară orientarea euroatlantică a României. Să întăriți poziția României în cadrul NATO și UE.

Eu aștept și mulți așteaptă, nu toți, să faceți tot ce se poate, și se poate, să sprijiniți o justiție independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept. Așetp și așteptăm cu toții să gestionați în mod responsabil economia românească atât cât depinde de Guvern.”, a mai spus președintele.

Știri pe același subiect:

Guvernul Grindeanu, depunerea jurământului
Klaus Iohannis: „Domnule Dragnea, să vă învățați miniștrii programul de guvernare”
Cabinetul Grindeanu, prima ședință de guvern. Ce se află pe ordinea de zi

1 Comment

1 Comment

  1. Bazil

    2017-01-04T20:25:31+02:00 at 20:25

    Presedintele a mintit. Maretul Dragnea nu a spus niciodata ca doar el cunoaste programul de guvernare din scoarta in scoarta. Sa inteleg din tonul articolasului ca Dragnea si Tariceanu au spus doar un pamflet politic atunci cand l-au amenintat pe Johannis cu suspendarea. Cele doua camere ale parlamentului sunt conduse de niste ……….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top