Connect with us
Klaus Iohannis o cheamă pe Viorica Dăncilă la raport

Politic

UPDATE Klaus Iohannis o cheamă pe Viorica Dăncilă la raport

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă. Marţi, Administraţia Prezidenţială a informat că şeful statului a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru discuţii şi că întâlnirea cu premierul va avea loc miercuri dimineaţă.

UPDATE: Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, care a avut loc miercuri, la Palatul Cotroceni, s-a încheiat după aproximativ 40 de minute.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Palatul Cotroceni. La ora 10.30 începe întâlnirea. Este posibil să fie o întâlnire tensionată, mai ales pentru că președintele i-a cerut demisia premierului de șapte ori.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a confirmat această întâlnire. Executivul şi Preşedinţia au programat discuţiile pentru ora 10,30.

Ultima dată când Viorica Dăncilă a fost chemată oficial la Cotroceni a fost în luna mai, pentru consultări pe aspecte ce ţineau de politica externă, inclusiv relocarea Ambasadei României din Israel. Surse DCNews au declarat că premierul Viorica Dăncilă merge la Palatul Cotroceni cu mandat de la partid.

Viorica Dăcilă ar urma să-i amintească președintelui care sunt prioritățile sociale, economice și de investiții din programul de guvernare. În cursul întâlnirii ce va avea loc la Palatul Cotroceni, premierul ar urma să pună în discuție programul de guvernare întârziat pe legile justiției și apărarea drepturilor cetățenești.

Viorica Dăncilă, despre amnistie și grațiere

Pentru a pune punct fracturii din societate, războiului româno-român, Viorica Dăncilă dorește o discuție punctuală despre amnistie și grațiere, indiferent de forma îmbrăcată, ordonanță de guvern sau proiect de lege.

Premierul îi va propune președintelui Klaus Iohannis să fie un moment T0, în an Centenar, în care să fie dată amnistia și grațierea, dar nu pentru fapte cu violență și nu pentru cei care au comis abuzuri.

Citește și Întâlnire de grad înalt! Klaus Iohannis a invitat-o miercuri pe Viorica Dăncilă la discuţii

Citește și Klaus Iohannis, prima reacție după opinia Comisiei de la Veneția privind legile justiției

Efectele protocoalelor secrete

Viorica Dăncilă va mai vorbi despre încetarea efectelor protocoalelor ilegale, încetarea efectelor acestora și a acțiunilor ce decurg din acestea, având in vedere că aceste protocoale nu au intrat în procedura de declasificare la cererea niciuneia dintre părțile semnatare, așa cum premierul a cerut public să se realizeze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top