Connect with us
Președintele Klaus Iohannis participă miercuri la ședința de Guvern, programată de la ora 9.30.

Politic

Klaus Iohannis, la ședința de Guvern de azi: Nu se va pune pe ordinea de zi legea amnistiei și a grațierii

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la şedinţa de Guvern, programată să înceapă la ora 9.30.

Update, ora 10.04: Președintele Klaus Iohannis le-a mulțumit miniștrilor pentru activitatea pe care o depun la începutul ședinței. Șeful Statului a spus că nu se va discuta despre modificarea codului penal și a legii amnistiei și grațierii.

Mi-a spus că discuția (privind legea amnistiei și grațierii) avusese loc și nu va fi pusă pe ordinea de zi suplimentară. Subliniez că domnul prim-ministru s-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în Guvern, ci doar dupa ce aceste chestiuni vor fi clarificate. Adica să fie date spre consultare tuturor entităților de lege și opiniei publice. Este obligatoriu să respectăm aceste chestiuni.

Înainte să ajung eu la Guvern, domnul prim-ministru analizase aceste chestiuni cu maximă responsabilitate și a fost posibil să ajungem la consens. Dorim să consolidăm statul de drept și să respectăm românii și societatea civilă”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a sosit, la ora transmiterii acestei ştiri, la Palatul Victoria.

Participarea preşedintelui vine în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii privind posibilitatea introducerii pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a unui proiect de OUG de modificare a Codului penal, inclusiv în vederea graţierii unor pedepse şi dezincriminării unor fapte.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, despre legea amnistiei și grațierii: Ar fi o catastrofă

Potrivit Constituţiei, preşedintele poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

Preşedintele prezidează şedinţele de Guvern la care participă. Este prima şedinţă de Guvern la care vine Klaus Iohannis în timpul mandatului său.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top