Connect with us
Lia Olguța Vasilescu a demisionat. Potrivit Constituției funcția de ministru și cea de primar sunt incompatibile.

Politic

Lia Olguța Vasilescu a demisionat din funcția de primar al Craiovei. Cine îi va lua locul

Lia Olguța Vasilescu a demisionat. Odată cu numirea în funcție de ministru al Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu a trebuit să-și dea demisia din funcția de primar al Craiovei. Acest lucru este cerut de Constituție.

Potrivit articolului 105 din Constituție, funcția de ministru este incompatibilă cu funcția de primar.

Articolul 105 – Incompatibilităţi

(1) Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de deputat sau de senator. De asemenea, ea este incompatibilă cu exercitarea unei funcţii de reprezentare profesională salarizate în cadrul organizaţiilor cu scop comercial.

(2) Alte incompatibilităţi se stabilesc prin lege organică.

Olguța Vasilescu nu mai este primarul Craiovei

Demisia Olguţei Vasilescu a fost înregistrată, miercuri, la Registratura Primăriei Craiova. Joi, la ora 10.00, va fi convocat plenul Consiliului Local Municipal.

„Lia Olguţa Vasilescu înaintează Consiliului Local al Municipiului Craiova demisia, înregistrată sub nr. 935/2017, prin care solicită constatarea încetării de drept a calităţii de primar al municipiului Craiova, înainte de expirarea duratei normale a mandatului”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi prezentat consilierilor municipali.

Citește și: Cabinetul Grindeanu, prima ședință de guvern. Ce se află pe ordinea de zi

Potrivit legii, atribuțiie primarului sunt preluate de unul dintre cei doi viceprimari. Acesta va prelua temporar atribuțiile, până când vor fi organizate noi alegeri. Viceprimarul va fi desemnat în ședința de joi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top