Connect with us
Dragnea, către o jurnalistă: Suntem între 1 și 8 martie. Cum să vorbești atât de urât de Olguța?

Politic

Lia Olguța Vasilescu: „Nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul”

Vestea condamnării lui Liviu Dragnea la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare a picat ca un trăznet în partidul PSD. Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit la scurt timp că a fost o greşeală faptul că nu a fost aplicată decizia Curţii Constituţionale cu privire la constituţionalitatea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017.

Aceasta susține că „nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă” şi speră „să nu i se înmoaie genunchii” lui Dragnea, la fel cum „a fost cu un premier care a demisionat din funcţie”.

Citește și: Ion Cristoiu, după condamnarea șefului PSD: “Liviu Dragnea trebuie să demisioneze”

„Vă spun cu certitudine că a fost o greşeală faptul că nu am aplicat deciziile CCR. Sper că acum ne vine mintea românului de după, pentru că aşa este corect. Nu am dat înapoi noi, a dat înapoi un prim-ministrul care şi-a pierdut şi mandatul, prin moţiune de cenzură făcută de partid.

În momentul când ţi se înmoaie genunchii mergi acasă. Şi acea OUG 13 a fost declarată constituţională după. (…) O să fim alături de acest lider, pentru că nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă„, a declarat Olguţa Vasilescu la România TV.

Citește și: Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare. Cum arată sentința

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și liderul ALDE, a avut de asemenea o primă reacție după condamnarea lui Liviu Dragnea din dosarul angajărilor fictive.

Într-o postare pe contul său de socializare, Tăriceanu apreciază că Liviu Dragnea se bucură de prezumția de nevinovăție, până când se va da o decizie definitivă a instanței.

Președintele Senatului a spus că indiferent care va fi decizia finală, reformele necesare pentru stoparea așa-ziselor abuzuri în justiție trebuie să continue.

Șeful ALDE a spus că PSD și partidul său vor continua „acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel”.

Iată postarea integrală a lui Călin Popescu Tăriceanu:

„Am luat act de decizia Înaltei Curții de Casație și Justiție în dosarul „DGASPC Teleorman”.

Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanță, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanței.

Indiferent de sentința definitivă, vreau să subliniez importanța continuării dezbaterii și adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor.

În același timp, vreau să îi asigur pe sutele de mii de români care au manifestat în Piața Victoriei, în ziua de 9 iunie, împotriva abuzurilor și pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru „statul drepți”, că ALDE și PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel”.

Foto: Hepta.ro

1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    2018-06-22T11:05:25+03:00 at 11:05

    vasilesco tu esti invatata cu tradarea,stati acolo ca si asa numai sunt locuri la puscariile lui TUDOREL,ASA CA CEI DELA PAZA PUSCSARIILOR SE VOR MUTA LA PARLAMENT,INTRUCIT SUNT MAI MULTI PENALI SAU VIITOR PENALI ASA CA SE VOR MUATA LA VOI SA VA PAZEASCA,NUMAI SA SUPORTATI TOATE COSTRUJRILE NU DIN MUNCA ROMANILOR.JAVRA CE ESTI.TEAI FOLOIST DE SPORTIVI CA APOI SAI JIGNESTI.DUTE CU MANDA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top