Connect with us
Liderul UDMR, Kelemen Hunor: Nu există motive de suspendare a preşedintelui Iohannis

Politic

Liderul UDMR, Kelemen Hunor: „Nu există motive de suspendare a preşedintelui Iohannis”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că nu există motive de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

„A încălcat Constituţia şi decizia Curţii preşedintele, astăzi, 26 iunie? Nu există motiv de suspendare. Şi săptămâna trecută am spus, şi acum două săptămâni, vă spun în această săptămână, şi vă spun şi pentru săptămâna viitoare: nu susţinem, pentru că nu există niciun motiv pentru suspendare, şi pentru două săptămâni în avans – nu susţinem aşa ceva.

Citește și: PNL: „PSD pregătește suspendarea Președintelui săptămâna viitoare. Clanul Dragnea e pregătit să dea foc țării”

Preşedintele nu va spune că nu respectă decizia Curţii. Sunt convins – asta iarăşi ar fi o greşeală din partea lui, dar nu va spune aşa ceva, că nu respectă decizia CCR. Sunt convins că va respecta”, a afirmat Kelemen Hunor la Parlament.

Citește și: Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis, după ce s-a vorbit despre suspendarea președintelui

Întrebat de întârzierea unui anunţ din partea preşedintelui referitor la revocarea procurorului-şef DNA, liderul UDMR a spus: „Mai repede ce înseamnă? Există un termen constituţional? Există un termen legal pe care nu l-a respectat?”.

Președintele PSD a spus luni că nu este exclusă posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut luni că nu este exclusă posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis, având în vedere că acesta a amânat „neconstituţional de mult” să semneze decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ca urmare a deciziei CCR.

„Nu este exclusă (intenţia de a-l suspenda – n.r). Nu este exclusă, pentru că deja a stat neconstituţional de mult, dacă se poate spune aşa. Şi nepermis de mult. Jocul cu ‘hai să mai citim, stai că încă nu am citit’ este o bătaie de joc la adresa Curţii Constituţionale şi a Constituţiei. (…) Nu-i dau eu răgaz, dar cred că a întârziat foarte mult”, a spus liderul PSD la Palatul Parlamentului luni.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top