Connect with us
Liviu Dragnea este unica propunere pentru șefia Camerei Deputaților. Celelelte partide nu au făcut nominalizări

Politic

Liviu Dragnea, propus președinte la Camera Deputaților

Președintele PSD Liviu Dragnea este propunerea PSD pentru funcția de președinte la Camerei Deputaților. Social-democratul este dealtfel și singura propunere, în condițiile în care celelalte partide nu au făcut nominalizări.

Președintele Camerei Deputaților este ales prin vot secret. Pe buletinele de vot sunt înscrise numele tuturor candidaților propuși de partide.

Pentru a fi ales, un candidat trebuie să întrunească majoritatea voturilor parlamentarilor prezenți.

Liviu Dragnea, unica propunere pentru șefia Camerei Deputaților

Liviu Dragnea a precizat miercuri, că ar accepta președenția Camerei Deputaților la insistențele colegilor săi de partid. El a declarat că această poziție îi poate permite să se asigure că Guvernul şi Parlamentul respectă programul de guvernare votat la alegeri.

Președintele PSD a fost întrebat dacă plănuiește să obțină pe viitor, funcția de premier. Dragnea a că votul din 11 decembrie şi susţinerea PSD i-au pus în rucsac bastonul de şef al Executivului căruia nu-i dă foc încă.

”Votul cetăţenilor şi susţinerea partidului mi-au pus un baston de premier în rucsac şi îl ţin acolo. De aia am spus <deocamdată>. Încă nu-i dau foc. Nu se ştie niciodată”, a răspuns Dragnea.

Citește și: Consultări la Cotroceni, pentru noul Guvern. Dragnea: Sevil Shaideh este propunerea de premier

După consultările de la Cotroceni, Liviu Dragnea a declarat că cavea dreptul legitim să solicite pentru el funcţia de prim-ministru, dar  o condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională l-au făcut să nu solicite acest lucru deocamdată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top