Connect with us
Ministerul Afacerilor Externe, marea necunoscută din guvernul Grindeanu

Politic

Ministerul Afacerilor Externe, marea necunoscută din guvernul Grindeanu

PSD și ALDE poartă discuții despre ministerele care vor reveni fiecărui partid în guvernul Grindeanu. Unul din cele mai importante ministere în orice guvern este cel de Externe, întrucât România este angajată în anumite parteneriate importante.

Jurnaliștii de la Mediafax au aflat, pe surse, cum arată lista actualizată de miniștri, iar surpriza discuțiilor pare a fi Externele. PSD și ALDE vor purta discuții în această seară în legătură cu ministerele care revin ALDE sau cel târziu mâine. Cele două formațiuni par a nu se înțelege cu privire la cine va conduce în următorii ani MAE.

Conform surselor politice ale jurnaliștilor Mediafax, ALDE a mers la negocieri cu Teodor Meleșcanu, propunerea pentru MAE. PSD vrea să pună la Externe un social-democrat și să ofere Ministerul Culturii la schimb.

La Externe sunt vehiculate mai multe nume, printre care Ana Birchall, Natalia Intotero sau un tehnocrat. ALDE își dorește Comunicațiile, Energia și Mediul. La unul din aceste trei ministere dorite de formațiunea lui Tăriceanu preferat este Daniel Constantin.

Sursele Mediafax susțin că la Ministerul Justiției este preferat deputatul PSD Florin Iordache

Au fost vehiculaţi şi au rămas în cărţi: Daniel Constantin la Ministerul Mediului, Mihai Tudose la Ministerul Educaţiei, Gabriel Vlase la Ministerul de Interne, Georgian Pop la Ministerul Apărării , Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării, Gabriel Petrea la Ministerul Tineretului şi Sportului, Mihai Fifor la Ministerul Transporturilor, Florin Jianu la Ministerul pentru IMM, Mediului de afaceri şi Anteprenoriatului.

Sorin Grindeanu, premierul desemnat prin SMS

„Miercuri, 4 ianuarie, la ora 21 vom face prima ședință de guvern, după depunerea jurământului. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, pornind de la Partidul Social Democrat, de la președintele Liviu Dragnea. Mulțumesc coaliției PSD-ALDE. Așa cum a anunțat domnul Dragnea, după ce vom depune lista cu miniștri, cu structura guvernului, vom avea discuții cu minoritățile.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu, somat să acorde 2% pentru Apărare

Spuneam de acum două zile că vreau să mă ghidez după responsabilitate și după modestie. Îmi înțeleg foarte bine funcția, de prim-ministru desemnat. Pe parcursul zilei de ieri am avut tot felul de informații contradictorii, urmare a acelei discuții informale”, a declarat Grindeanu imediat după desemnare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top