Connect with us

Politic

Ministrul Justiției va propune acte normative privind grațierea și amnistia, care să respecte consultarea publică

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că va propune acte normative privind grațierea și amnistia, care să respecte consultarea publică de luni. El a declarat că vor fi eliminate acele prevederi care erau inițial ‘neclare’ și ‘în neconcordanță’.

„Vom ține cont de observațiile care s-au făcut astăzi, și acele prevederi care inițial erau neclare sau în neconcordanță, cu siguranță, vor fi eliminate. Nu vreau să vă spun ce vom elimina sau dacă vom elimina și cum vor arăta. Repet, în urma consultărilor, am niște observații care vreau să fie cuprinse în textul celor două acte normative”, a afirmat ministrul la finalul dezbaterii publice de la Ministerul Justiției.

Florin Iordache se va consulta cu premierul Grindeanu

Iordache a precizat că nu va formula o recomandare până nu va finaliza textul celor două acte normative. el a precizat că se va consulta doar cu premierul Grindeanu, nu cu PSD și că va ține cont de observațiile făcute de participanții la dezbaterea publică de luni.

„În primul rând, voi avea o discuție cu premierul Sorin Grindeanu și soluția pe care ne-o vom asuma, cu siguranță vă vom anunța”, a adăugat Iordache.

Citește și: Liviu Dragnea susține că nu este interesat de ordonanțele privind grațierea și modificarea codului penal

Ministrul Justiției a susținut că își dorește legi coerente, pe care să le poată respecta cu ușurință orice persoană.

„De fapt, acesta este mandatul cu care eu am venit aici — să repar toate acele lucruri care nu sunt în concordanță cu o legislație clară modernă și europeană”, a menționat Iordache.

Ministrul a precizat și că are în vedere un pachet mai larg de măsuri menit să rezolve problema condițiilor din penitenciare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top