Connect with us
Nicolae Ciucă a fost numit premier interimar în locul lui Ludovic Orban

Politic

Nicolae Ciucă a fost numit premier interimar în locul lui Ludovic Orban

Nicolae Ciucă a fost numit premier interimar în locul lui Ludovic Orban. Acesta din urmă și-a anunțat demisia în urmă cu câteva minute, iar președintele Klaus Iohannis i-a acceptat-o.

A fost numit premierul interimar al României

Nicolae Ciucă este noul premier interimar al României. Acesta a fost numit în locul lui Ludovic Orban, care și-a dat demisia din funcția de premier.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă va prelua interimar funcția de premier al României.
Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima batalie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial.

Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative. Următorul Guvern va fi învestit după constituirea noului Parlament (20 decembrie).

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a declarat Ludovic Orban.

Cine este Nicolae Ciucă – noul premier al României

Nicolae Ionel Ciucă (n. 7 februarie 1967, Plenița, Dolj, România) este un general român de armată. De la 1 ianuarie 2015 până pe 29 octombrie 2019 a fost Șeful Statului Major General. L-a înlocuit pe Ștefan Dănilă, care a fost Șeful Statului Major General în perioada 28 decembrie 2010-1 ianuarie 2015. În data de 28 octombrie 2019 a fost semnat de către Klaus Iohannis, președintele României, decretul de trecere în rezervă. În data de 4 noiembrie 2019 a preluat mandatul de ministru în cadrul Ministerului Apărării.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top