Politic

Nicușor Dan guvern PNL: susțin un astfel de guvern dar cu anumite condiții

Nicușor Dan Guvern PNL ”Voi susțitine un guvern PNL, dar cu anumite condiții”. Nicușor Dan a declarat ca va susține un guvern PNL dacă nu vor fi „oameni compromiși” într-un Guvern susținut de USR. Alegerile parlamentare se vor organiza pe 11 decembrie iar PSD, PNL și PMP încearcă sa atragă de partea lor partidele mici pentru a face majoritate.

Nicușor Dan Guvern PNL: „Asta este parte din negociere, de a avea un cuvânt de spus pe miniștrii pe care celelalte partide îi propun. Nu veți vedea oameni compromiși care să facă parte din Guvern dacă noi îl vom susține.” A precizat Nicușor Dan, la B1Tv. Citat de Agerpres.

Nicușor Dan guvern PNL impune condiții pentru a susține un guvern al partidului

Întrebat dacă ar avea ceva împotriva unui guvern PNL, Nicușor Dan (USR), a raspuns. „Ba da, putem, în condițiile în care investirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament”.

Liderul USR a adăugat că partidul pe care îl conduce dorește desființarea „acelor alocări pe care ministrul Dezvoltării, din pix, le dă unui președinte de consiliu județean sau unui primar, după cum are simpatii”.

„Vrem să ducem asta într-o formă de concurs de proiecte. Așa cum se fac pe fonduri europene, cu criterii clare, ca să nu mai vedem parcuri în sate. Acolo unde ar trebui să punem școala. (…). Dacă noi vom susține un guvern, un tip de alocare ca ăsta nu va exista. Asta e o promisiune”, a declarat el.

Foto / sursa AGERPRES

Cine ese Nicușor Dan

Câteva detalii despre Nicușor Dan de pe site-ul sau.

M-am născut la Făgăraş în 1969. Cartierul meu era jumătate sat, jumătate oraș, fiind despărțit de Făgăraș de râul Olt. Tata era muncitor la Combinatul Chimic, iar mama contabilă la REMAT, acum amândoi sunt pensionari. Am o soră care locuiește in
București, are un cabinet de psihoterapie.

Institutul de Matematică al Academiei Române

De cand m-am întors în țară, am fost cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române.

Fondator Asociația Tineri pentru Acțiune Civică, 1999

În încercarea de a face o diferență, în 1999 am fost unul dintre fondatorii Asociației Tineri pentru Acțiune Civică. Ca președinte, am organizat Forumurile Tinerilor cu Studii în Străinătate din 2000 și 2002, unde am încercat să ajutăm sute de studenți care studiau sau studiaseră în străinătate să se întoarcă acasă și să facă o diferență.

Fondator Școala Normală Superioară București (SNSB), 2000

De asemenea, ca fost elev al École Normale Supérieure din Paris, am avut inițiativa creării unei instituții similare în România. Astfel, în 2000 am proiectat și fondat, împreună cu alți trei tineri cercetători români Școala Normală Superioară București, astăzi cea mai prestigioasă instituție de învățamânt pentru studenții cu aptitudini spre cercetare de vârf în domeniile științelor exacte (matematică, informatică, biochimie).

Ce vrea Nicușor Dan de la București și țară, de ce candideaza din nou

Trăim în cel mai important oraș din România, cel mai mare centru economic și universitar, capitala culturală și administrativă. Dar suntem sufocați de mașini, înghesuiți între betoane, obligați să trăim zi de zi între visul a ceea ce ar putea să fie Bucureștiul și realitatea gropilor din asfalt, a mizeriei de pe străzi, a locuințelor insuficiente și prost întreținute.

Și întrebarea firească, pe care ne-o punem cu toții, este de ce trebuie să fie așa? De ce nu poate orașul cu cu cei mai mulți bani din țară să rezolve odată pentru totdeauna problemele de care ne lovim noi, locuitorii lui, în fiecare zi?

Răspunsul este simplu. De 25 de ani, banii Bucureștiului sunt furați sistematic de politicienii care s-au succedat la conducerea lui. Nu contează că au fost de dreapta sau de stânga sau pseudo-independenți. Toți politicienii care au condus Primăria Capitalei au servit în primul rând interesele de partid și de grup.

Nu există niciun alt răspuns de ce sute de milioane din bugetul Bucureştiului s-au dus pe panseluţe şi borduri în loc să fie investiţi în amenajarea de parcări sau modernizarea sistemului de transport public. Iar atunci când Primăria plăteşte pe o floare de 300 de ori mai mult decât în piaţă, răspunsul nu poate fi altul decât corupţia politicienilor.

Şi nu este doar un slogan de campanie. Şase din ultimii şapte primari ai Bucurestului sunt anchetaţi astăzi pentru fapte de corupţie. Cei mai mulţi sunt acuzaţi că au furat din banii oraşului. Este dovadă concretă a ceea ce noi, cei care trăim aici, ştiam de mult.

Bucureştiul are un buget anual de mai bine un miliard de euro. Cu aceşti bani am putea construi două centuri ocolitoare în regim de autostrada. Sau am putea consolida toate clădirile cu risc seismic din oraş. Sau am putea finaliza metroul până în Drumul Taberei în şase luni, nu în trei ani care nu se mai termină niciodată. Bucureştiul are banii pentru a rezolva cele mai importante probleme cu care se confruntă oamenii care trăiesc şi muncesc şi studiază aici.
Dar trebuie să oprim risipă banilor Primăriei. Trebuie să salvăm Bucureştiul de politicieni, de corupţie şi incompetenţa.

Asta înseamnă în primul rând asigurarea unei transparente totale a felului în care este alocat bugetul oraşului, că toată lumea să poată vedea în orice moment pe ce sunt cheltuiţi banii. Înseamnă publicarea online, pe website-urile primăriilor, a tuturor cheltuielilor publice din Bucureşti. Înseamnă sistematizarea şi completarea tuturor informaţiilor care ţin de activitatea Primăriei, de la cadastru la reglementările de urbanism şi reţelele de utilităţi publice. Nu în ultimul rând, înseamnă aşezarea administraţiei cu adevărat în serviciul cetăţeanului, astfel încât omul obişnuit să aibă un singur punct de contact cu administraţia, iar acesta să fie autoritatea care emite actul final, de restul avizelor urmând să se ocupe instituţia respectivă pentru că omul să nu mai fie plimbat pe la o sută de ghişee.

Al doilea lucru, eliminarea risipei înseamnă o alocare corectă a bugetului, astfel încât banii să se ducă pe acele proiecte care se văd în stradă şi în vieţile oamenilor. Nu vom mai schimbă bordurile în fiecare an, dar vom investi banii Primăriei în modernizarea transportului public şi fluidizarea traficului. Nu vom mai cumpără coşuri de gunoi cu 700 de euro bucată, dar vom construi creşe şi grădiniţe noi şi vom înfiinţa un program public de after-school extins la nivelul întregului oraş. Nu vom mai face petreceri megalomanice de Revelion, dar vom înfiinţa centre culturale şi baze sportive în fiecare cartier, pentru că oraşul nu trăieşte numai în centru.

Nu veţi găsi în programul meu pentru Bucureşti nici autostrada suspendată şi nici canal la Dunăre. Dar veţi găsi multe măsuri punctuale care, luate împreună, ne vor ajută pe noi, locuitorii Capitalei, să putem trăi în Bucureşti aşa cum ne dorim fiecare. Putem să facem acest lucru, avem resursele necesare, dar avem nevoie de o administraţie curată şi deschisă către oamenii din Bucureşti. Pe 5 iunie, va aştept la vot să salvăm Bucureştiul de politicieni, de corupţie şi incompetenţa.

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More