După ce a fost anunțat rezultatul de la alegerile parlamentare, au început și demisiile. Cel care a dat startul acestui trend a fost premierul Ludovic Orban și se pare că seria de retrageri nu se oprește aici. Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Orban, renunță și el la funcția sa. Se pare că noul premier interimar a fost cel care i-a solicitat această acțiune.
Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Ludovic Orban, a declarat pentru G4media.ro că va demisiona din funcție în cursul zilei de azi. Se pare că Nicolae Ciucă, premierul interimar, a fost cel care i-a cerut să se retragă din această funcție, iar tot ce i-a rămas secretarului a fost să se conformeze.
”Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție.”, a declarat fostul secretar Tănase.
Fostul premier Ludovic Orban a anunțat și el luni, după rezultatele de la alegeri, că demisionează din fruntea Guvernului, la un an și o lună de la învestirea în funcție. El a explicat că este mulțumit de tot ce a realizat în timpul în care s-a aflat la conducerea PNL și că interesul partidului a fost binele țării, în afară de orice interes personal.
“Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un Guvern responsabil. Decizia mea vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent. Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil am făcut.”, a declarat Ludovic Orban.
În locul lui Orban, a fost numit prim-ministru interimar ministrul apărării, generalul Nicolae Ciucă, până la formarea noului guvern.Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.
Acest articol a fost actualizat la: 8 decembrie 2020 13:17