Connect with us
Ordonanța din timpul Guvernului Ponta, prin care au fost majorate salariile demnitarilor, a fost respinsă de comisiile de muncă și buget.

Politic

Ordonanța prin care cresc salariile demnitarilor, respinsă în comisiile Camerei Deputaților

Ordonanța 14/2015 prin care au fost majorate salariile demnitarilor a fost respinsă de comisiile de muncă și buget din Camera Deputaților.

Ordonanța a fost dată în timpul Guvernului Ponta. Legea de respingere a OG 14 a primit 23 de voturi „pentru”, PNL şi USR împotrivindu-se, cu 12 voturi „împotrivă”.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că Guvernul susţine respingerea Ordonanţei. „Nu este normal ca salariile înalţilor demnitari să fie aprobate, majorate, înaintea celorlaţi bugetari”, a spus ea. Ministrul a adăugat că vor fi făcute „corecţii” privind salarizarea demnitarilor odată cu noua lege a salarizării unitare.

Citește și: Dacian Cioloș și-a prezentat bilanțul: A scăzut numărul șomerilor, pensiile și salariile au crescut

Dacă va fi respinsă și de plen, demnitarii vor reveni la salariile reduse din anul 2015. Printre cei afectați se numără preşedintele ţării, premierul, miniştrii, parlamentarii şi şefii unor instituţii. Cu toate acestea, la salariile lor se va adăuga un spor de 10%,  ca urmare a unei legi adoptate în 2016 în favoarea bugetarilor.

PSD a anunţat încă din 2015 că va respinge această Ordonanţă, care a fost respinsă de Senat, dar a rămas blocată în Camera Deputaţilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top