Connect with us
Parlamentul discută astăzi solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind referendumul pe justiție, cerut de șeful statului din luna ianuarie.

Politic

Parlamentul discută luni solicitarea președintelui Iohannis privind referendumul pe Justiție

Parlamentul se reunește astăzi pentru a stabili şedinţa plenului reunit în care se va da aviz consultativ în ceea ce privește solicitarea lui Klaus Iohannis de organizare a unui referendum pe Justiție și lupta anticorupție.

Conducerea Legislativului se reunește de la ora 12.00.  În cazul în care Birourile Permanente reunite nu pun pe ordinea de zi scrisoarea şefului statului, acesta poate iniţia demersurile pentru consultarea populaţiei şi fără punctul de vedere al Parlamentului.

Referendumul solicitat de Klaus Iohannis a primit marți aviz favorabil din partea comisiilor juridice ale Camerei Deputaților și Senatului.

Citește și: Grindeanu, despre referendum: Nu e simplu să găsești 50 de milioane de euro

Klaus Iohannis a cerut referendumul în ianuarie

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat în 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

„Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, anunţa Administraţia Prezidenţială.

Solicitarea președintelui a apărut ca urmare a dorinței coaliției de guvernământ PSD – ALDE de a modificare a codurilor penale și de adoptare a legii grațierii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top