Connect with us
Premierul Cîțu a spus cine ar trebui să demisioneze după situația de la Spitalul Foișor

Politic

Premierul Cîțu a spus cine ar trebui să demisioneze după situația de la Spitalul Foișor

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații despre situașia neplăcută de la Spitalul Foișor, când pacienții au fost evacuații în miez de noapte pentru că spitalul devine suport Covid. Întrebat de reporteri cine ar trebui să demisioneze, Florin Cîțu a ținut să precizeze că  „este o chestiune de onoare”.

Florin Cîțu: „E vorba de onoare, să vedem cine mai are onoare în România”

Premierul a fost întrebat de către jurnaliști cine ar trebui să își dea demisia după tot dezastrul care a avut loc la Sptalul Foișor, unde pacienții au fost scoși în curtea spitalului în miezul nopții, deoarece unitatea a devenit spital suport Covid.

„Domnule prim-ministru, aș vrea să vă întreb, văzând acele imagini de la Spitalul Foișor, cine ar trebui, în opinia dvs. să facă un pas în spate?”, a fost întrebat Cîțu de jurnaliști.

Ministrul a explicat că este vorba despre o chestiune de onoare, răspuns total neașteptat pentru jurnaliști. El a mai precizat că  o decizie despre un ministru din cabinet o va lua doar premierul, iar acest lucru nu se discută ci pur și simplu se anunță. Așadar premierul este așteptat să ia o decizie radicală în această situație, însă momentan nu există semne că remanierea ministrului Sănătății ar putea fi o chestiune reală.

„Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Nu cred că este normal după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri, și cu manageri de la DSP, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoștință de cauză”, a răspuns premierul Florin Cîțu. Remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinet o va lua doar premierul, iar aceste discuții nu se discută, ele se vor anunța”, a spus premierul, întrebat dacă are în plan remanierea lui Vlad Voiculescu, după ce ea a fost cerută din interioriul PNL.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top