Connect with us
Raed Arafat, o nouă reacție după situația de la Spitalul Foișor

Sanatate

Raed Arafat, o nouă reacție după situația de la Spitalul Foișor

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a avut o nouă reacție pe rețelele de socializare după scandalul de aseară de la Spitalul Foișor. Acesta susține că ar lua aceeași decizie dacă ar da timpul înapoi, chiar dacă pacienții au suferit un disconfort major.

Ce spune Raed Arafat despre evacuarea Spitalului Foișor

Arafat susține că este conștient de faptul că deciziile pe care le ia nu sunt întotdeauna înțelese pe deplin, însă dacă ar fi să dea impul înapoi ar lua aceeași decizie. El a ținut să precizeze că va alege întotdeauna soluția care i se pare cea mai corectă, chiar dacă aceasta este controversată.

„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înțelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – și după care a da explicații, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor – și între a supăra și de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieți, eu în continuare aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”, argumentează Raed Arafat.

Raed Arafat a spus într-o postare pe rețelele de socializare că acum a învățat mai multe despre partea de evacuare a unui spital și ar lua mai multe aspecte în considerare dacă ar fi să se repete acest scenariu.

„Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor, dar dacă ar fi să dăm timpul înapoi, cred că decizia ar fi luată din nou, așa cum a fost luată”, menționează șeful DSU.

Arafat a mai subliniat și faptul că ordinul de evacuare a Spitalului Foișor a fost semnat vineri la prânz, iar la ora 15:00 echipa DSU era la spital, dar discuțiile au durat până seara.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top