Connect with us
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va începe demersurile pentru organizarea unui referendum pentru legea grațierii.

Politic

Președintele Klaus Iohannis cere referendum pentru legea grațierii!

Președintele Klaus Iohannis a cerut referendum pentru legea grațierii, după protestele contra acestei legi de duminică seara.

Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul la Cotroceni, în cadrul discursului susținut cu ocazia Micii Uniri.

Iată discursul lui Iohannis

„Aleșii sunt preocupați de grațieri. Ce generație de politicieni am avut atunci, după Mica Unire, oamenii care au avut curajul să spună lucrurilor pe nume și ce politiceni avem azi.

O coalitie aleasă să conducă România spre dezvoltare se ocupă de modificarea codului penal. Se ocupă de ameliorarea codului penal într-un sens cel puțin discutabil. Micșorarea amenzilor pentru abuz în serviciu. Ce clasă politică am avut și unde am ajuns.

În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste. Oamenii indignați au ieșit în stradă să protesteze contra acestori încercări de a modifica legislația penală. Am auzit fel și fel de aberații.

Imediat după ce au ieșit oamenii în stradă, agitați și agitatori au ieșit la televiziunile obediente să spună că este o nouă mineriadă, o lovitură de stat.

Cetățenii să dea lovitura de stat? Politicenii o dau, doar că dau lovitura de grație statului de drept.

PSD-ul și cu satelitul lui ALDE au propus bunăstare românilor, au promis că vor rezolva problemele românilor, au promis salarii mai mari, pensii mai mari. Oamenii de bună credință i-au votat.

Când au ajuns la guvernare, s-au apucat să umble la legislația penală, pentru a-i curăța de dosarele lor, ale colegilor de partid. Asta i-a dus pe oameni în stradă. Una a fost propusă, alta a fost începută.

Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat. Oamenii au ieșit să își spună indignarea, iar guvernanții ar fi bine să ia seama. Poate cu această ocazie, a Micii Uniri, își amintesc că românii sunt un neam mândru și au dreptul la o clasă politică pe măsură.

Este evident că este un larg interes pentru această temă a schimbării codurilor penale. Voi supune această temă.

Voi incepe demersurile pentru un referendum, pentru care românii vor putea să se exprime să spună dacă sunt de acord cu aceste teme sau nu, pentru că acestea nu s-au regăsit în programul de guvernare.

Citește și: Proteste împotriva grațierii și aministiei: Președintele Iohannis a ajuns în Piața Universității

Citește și: Ministrul Justiției pregătește o lege a grațierii care vizează în jur de 2500 de condamnați

1 Comment

1 Comment

  1. Ortanta stoicA

    2017-01-24T11:59:36+02:00 at 11:59

    Nu sunt mandra de presedintele meu, care instiga la violenta si ura si nu la dialog. Am crezut totdeauna ca asa procedeaza persoanele cu un nivel mic de inteligenta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top