Connect with us
Prima reacție a USR după revocarea Laurei Codruța Kovesi

Politic

Prima reacție a USR după revocarea Laurei Codruța Kovesi

USR a avut primele reacții după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, că hotărârea preşedintelui Klaus Iohannis de a semna revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este un lucru normal, acesta respectând o decizie a Curţii Constituţionale.

„Preşedintele a respectat o decizie a Curţii Constituţionale, un lucru normal. Dincolo de asta însă lucrurile sunt mult mai grave şi contextual este mult mai grav.

În momentul de faţă este fundamental necesar ca România să organizeze referendumul pe Justiţie, iniţiativa cetăţenească ‘Fără penali în funcţii publice’, pe care USR-ul o susţine cu toate resursele.

Trebuie să devină o prevedere constituţională pentru că România a ajuns aici având penali în funcţii publice”, a precizat Barna, pentru AGERPRES.

El a adăugat că decizia preşedintelui Iohannis este una conjuncturală, care arată „cât de profundă este problema”

„Decizia aceasta, care este decizie conjuncturală, arată cât de profundă este problema.

Avem de un an şi jumătate cetăţeni în stradă, avem proteste aproape continue în societatea românească şi de fapt subiectul real este ce fel de ţară trebuie să fie România din punct de vedere al Justiţiei.

Există o tensiune în societate şi de aceea noi considerăm necesară obligativitatea organizării referendumului pe Justiţie, pentru că cetăţenii trebuie să se exprime ei, din acest moment, dacă vrem un stat infracţional pe care ni-l propun domnii Dragnea şi Tăriceanu, sau vrem un stat în care democraţia şi domnia legii să continue să existe”, a susţinut Barna.

Iulian Bulai (USR), dezamăgit de decizia lui Iohannis

De cealaltă parte, deputatul Iulian Bulai (USR) s-a arătat dezamăgit de decizia președintelui de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi.

Nu mă simt reprezentat de decizia președintelui de revocare a șefei DNA – Laura Kodruța Kovesi.Domnule Iohannis, îmi retrag like-ul.  Și rămân dezamăgit. USR în parlament îmi dă speranță. Nu și președintele în acest moment, a scris deputatul pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

„În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Citește și: Bucurie în PSD după revocarea lui Kovesi. Ce spun social-democrații despre Iohannis

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top