Politic

Primele declarații ale lui Carles Puidgemont, după ce a fost arestat! Ce i-a spus avocatului

Avocatul Gonzalo Boye a dezvăluit că liderul catalan în exil, Carles Puigdemont, arestat duminică în Germania, nu se va preda niciodată şi este hotărât să continue lupta.

Puigdemont şi-a exprimat de asemenea încrederea deplină în justiţia germană, care trebuie să decidă în privinţa extrădării sale în Spania, a adăugat avocatul.

Avocaţii lui Carles Puigdemont preconizau luni o detenţie prelungită în Germania, a doua zi după ce liderul catalan a fost arestat în baza unui mandat european, emis pe fondul acuzaţiilor de rebeliune şi secesiune în Spania.

O purtătoare de cuvânt a procurorilor din nordul Germaniei a amintit tot luni că vineri este sărbătoare în Germania şi că o mare parte din ţară se pregăteşte pentru ziua de Paşte de duminică, o decizie finală fiind puţin probabilă în această săptămână.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Carles Puidgemont, reținut de poliția din Germania

Carles Puidgemont, fostul guvernator al regiunii Cataluny, cel care a militat pentru independența regiunii încălcând Constituția Spania a fost prins astăzi.

Carles Puigdemont, fostul lider separatist catalan căutat de autorităţile spaniole, care îl acuză de rebeliune, a fost reţinut de poliţie în Germania, a anunţat duminică avocatul său, potrivit dpa.

Puigdemont a fost reţinut în momentul în care a trecut graniţa în Germania dinspre Danemarca, în drumul său spre Belgia, unde fugise de autorităţile spaniole, iar acum este într-o secţie de poliţie din Germania, a scris pe Twitter avocatul său, Jaume Alonso-Cuevillas.

Poliţia din oraşul Kiel din nordul Germaniei a confirmat pentru dpa că Puigdemont este în arest.

Curtea Supremă din Spania a emis vineri noi mandate de arestare împotriva lui Puigdemont şi a altor şase politicieni catalani care se află în prezent în străinătate.

CITEȘTE ȘI: Stare de urgenţă în Maldive. Orice persoană poate fi arestată pe stradă
DNA cere arestarea lui Marian Vanghelie! De ce este acuzat fostul primar

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More