Connect with us
Primele reacții ale lui Liviu Dragnea, după adoptarea OUG pe legile justiției

Politic

Primele reacții ale lui Liviu Dragnea, după adoptarea OUG pe legile justiției

La două zile de la adoptarea controversatei OUG 92, Președintele partidului PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacție.

Șeful Camerei Deputaților a dat mai multe răspunsuri cu privire la ordonanța de urgență cu privire la legile justiției.

„După propaganda asta, în ultimii 2 ani de zile, orice lege, ordonanță de guvern se dă doar pentru mine”, a spus Dragnea, la întrebarea dacă articolul 7 din ordonanță îi este dedicat, adăugând că „nu mă interesează dacă rămâne sau nu acel procuror”, făcând referire la procuroarea Alexandra Lăncrănjan, cea care instrumentează dosarul Tel Drum.

„Nu cred că pleacă. Eu am înțeles că nu pleacă”, a precizat el.

„Fiecare este liber să atace această ordonanță”, a mai spus Dragnea despre anunțul USR și PNL de a sesiza Avocatul Poporului pentru a contesta OUG 92. Raluca Turcan și Dan Barna au spus miercuri că vor sesiza Avocatul Poporului ca să conteste la Curtea Constituțională OUG pe legile justiției.

Citește și: CSM: OUG nu se aplică retroactiv. Procurorii din DNA, DIICOT și Parchetul General rămân în funcție

„Eu susțin ideea și nu numai, există o susținere destul de largă, ca la structurile superioare din Parchetul General și celelalte parchete, DNA, DIICOT, să fie totuși procurori cu experiență”, a mai spus el.

Citește și: PNL și USR cer Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională OUG pe legile justiției

Întrebat, totuși, despre zecile de procurori detașați și care vor părăsi DIICOT sau DNA, Dragnea a răspuns ironic: „Ies pe drumuri? Din ce am înțeles de la domnul Tudorel Toader, și sunt de acord cu argumentele lui, s-a intenționat ca nivelul de experiență profesională care sunt în aceste unități de elită să fie mai mare. În lege a fost de 8 ani, Tudorel Toader a considerat că este nevoie de 10 ani”.

Totodată, președintele PSD a negat că a văzut textul OUG 92 înainte să fie adoptată.

„Nu am văzut textul ordonanței înainte. Am văzut textul final la Monitorul Oficial. Cu Tudorel Toader n-am făcut texte de ordonanță. Am discutat despre raportul final al Comisiei de la Veneția și solicitările lor”, a mai spus Liviu Dragnea.

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top