Connect with us
PNL și USR cer Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională OUG pe legile justiției

Politic

PNL și USR cer Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională OUG pe legile justiției

Membrii ai partidelor PNL și USR cer Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională ordonanța de urgență a Guvernului pe legile justiției, adoptată luni.

”PSD și Tudorel Toader au dinamitat justiția ca să-l salveze pe Liviu Dragnea”, au anunțat cei de la USR.

La rândul său, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a afirmat că ordonanța de urgență adoptată luni este mai gravă decât OUG 13.

„Ordonanța adoptată luni, la prima oră, într-o grabă și cu o hărnicie nemaiîntâlnită este mai gravă decât OUG 13. Tudorel Toader a desființat practic, printr-o șmecherie, activitatea DNA și a paralizat parchetul antimafia.

Citește și: Augustin Lazăr, despre OUG pe Legile Justiției: „Studiem suspiciunile de neconstituţionalitate”

A modificat, de la 8 ani la 10 ani, vechimea minimă pe care trebuie să o aibă procurorii care activează la DNA sau DIICOT. Zeci de procurori vor fi scoși din DNA și DIICOT, iar dosarele cercetate de aceștia vor rămâne în aer. Corupții au deschis deja șampania!

Prin acestă scamatorie neconstituțională, Dragnea și-a dat afară, cu mâna lui Tudorel Toader, procurorul de caz din dosarul Teldrum. Tot cu mâna lui Toader, Dragnea vrea să-și aleagă și judecătorii care îi judecă dosarele aflate pe rol.

Citește și: CSM ia azi o decizie în privința efectelor ordonanței de urgență a Guvernului pe legile justiției

Mai trebuie ca Dragnea să demareze și acțiuni disciplinare față de magistrații care nu fac ceea ce trebuie pentru el. Totul a ajuns în România să fie despre o singură persoană, pentru o singură persoană. Agenda publică este confiscată de agenda personală a lui Liviu Dragnea. Instituțiile lucrează, rând pe rând, pentru Liviu Dragnea. Până la dictatură, mai sunt doar câțiva pași.

Nu mă aștept ca Tudorel Toder să-și dea demisia, căci ar fi un act de demnitate și nu e deloc cazul. Premierul Dăncilă trebuie să-l demită de îndată, pentru că a mințit că ordonanța este în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția.

Nu respectă niciuna dintre recomandările acesteia. Ca fost judecător CCR a semnat o ordonanță neconstituțională care impune, retroactiv, condiții de vechime procurorilor din DNA și DIICOT. Ca ministru, nu dă doi bani pe avizele CSM. Ministrul Justiției ar desființa și CSM dacă ar putea.

Tudorel Toader a demonstrat că este, fără îndoială, avocatul tuturor infractorilor din România și protectorul corupților. Pentru că-i place funcția, s-a agățat cu două mâini de fotoliul de ministru și execută tot ceea ce-i impune Liviu Dragnea.” – a susinut Raluca Turcan.

1 Comment

1 Comment

  1. elena

    2018-10-17T12:53:45+03:00 at 12:53

    Avocatul poporului nu poate sa ia nicio masura, ef fiind „mituit ” cu majorarea surselor de venit provenite din activitatea profesionala

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top