Connect with us
PSD își suspendă campania electorală după tragedia de la Piatra Neamț: ”Sănătatea este prioritară”

Politic

PSD își suspendă campania electorală după tragedia de la Piatra Neamț: ”Sănătatea este prioritară”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că partidul pe care îl conduce ăși va suspenda orice acțiune de campanie elecotrală, pentru că în acest moment sănătatea este prioritară. Azi noapte 10 oameni s-au stins în urma unui incendiu izbucnit la ssecția de ATI a Spitalului Județean Neamț. În acest moment se fac cercetări pentru a stabili care a fost cauza incendiului.

PSD își suspendă campania electorală. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu

UPDATE: Premierul Orban a anunțat că prezentarea programului de guvernare, care trebuia să aibă loc mâine, va fi amânată. Atât liferii PNL cât și cei de la USR au anunțat că suspendă campania electorală.

”În semn de respect pentru tragedia de la Piatra Neamț , PSD își suspendă orice acțiune de campanie electorală . Sănătatea este prioritară! Marcel Ciolacu” a declarat astăzi șeful PSD.

Vă reamintim că în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, o nouă tragedia a lovit România. Secția de ATI de la Spitalul Județean Neamț a ars cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Unul dintre saloane a fost afectat extrem de puternic. În urma acestui incendiu și-au pierdut viața 10 oameni care erau infectați cu virusul SARS COV 2 și se aflau intubați, în stare critică. Medicul care era de gardă a încercat să îi scoată din flăcări și s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Cătălin Denciu, medicul erau din Neamț, a fost transportat în această dimineață în Belgia, pentru a primi îngrijirile necesare, aflându-se în stare foarte gravă. Alți 6 pacienți de pe secție au fost duși la spitalul mobil de la Lețcani, unde mai erau locuri la ATI.

Ministrul Nelu Tătaru a făcut declarațiide la fața locului, la numai câteva ore de la producerea tragediei. Acesta a precizat că se vor face evaluări urgente în toate spitalele.

„Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluare de capacitate de tratament a unităților medicale, cooordonare de către minister a situației”, a precizat Nelu Tătaru.

În teribilul incendiu și-a pierdut viața și marele antrenor  Mircea Covătaru, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, cu rezultate excepționale de-a lungul timpului. Acesta se afla în secția de ATI fiind intubat, pozitiv la infecția cu noul coronavirus. starea lui era unca gravă.

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top