Connect with us
Președintele PSD Liviu Dragnea a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că vrea referendum pe tema grațierii.

Politic

Reacția lui Liviu Dragnea, după ce Iohannis a cerut referendum

Liviu Dragnea a anunțat la România TV că și el și premierul Sorin Grindeanu știau că președintele Klaus Iohannis dorea să organizeze un referendum. Acesta a mai spus că PSD pregătește două referendumuri, în această primăvară.

Dragnea l-a acuzat pe șeful statului că a încălcat legea participând la mitingul de duminică seara, contra legii grațierii. Președintele PSD a mai susținut că Iohannis „vrea să dea jos Guvernul și prin incitare la proteste”. Liderul social-democrat a mai afirmat și că faptele de corupție nu vor fi grațiate.

Preşedintele îşi cere suspendarea. Vrea suspendarea să meargă în ţară să se victimizeze. Nu sunt interesat de ideea suspendării şi nu cred că trebuie pentru România aşa ceva acum, a mai susținut Dragnea.

PSD pregătește două referendumuri

Noi avem în minte alte două referendumuri pe care le vom declanşa. Este un referendum pe care ne-am angajat să-l declanşăm cu tema «familia». S-au strâns peste 3 milioane de semnături şi este o temă de interes major, care ţine de substanţa societăţii noastre. Iar a doua temă, eu am spus-o de un an şi jumătate în spaţiul public şi o spun în continuare, chiar dacă unii colegi de-ai mei s-au supărat la vremea respectivă, un referendum privind regimul imunităţilor din România. Eu am spus-o mereu şi susţin în continuare: nu sunt de acord cu imunitatea parlamentară, dar nici cu cea a preşedintelui, a afirmat Liviu Dragnea.

Reacția liderului PSD vine după ce președintele Iohannis a anunțat că vrea referendum pe tema grațierii.

”Această temă a devenit o temă naţională. E evident că există un larg interes pentru schimbarea codurilor penale şi a graţierii. Dacă aşa este, voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea spune dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a spus Klaus Iohannis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top