Connect with us
Akram Shhaideh, soțul premierului propus de PSD, Sevil Shhaideh, este un simpatizant al regimului dictatorial din Siria, potrivit Rise Project

Politic

Rise Project: Akram Shhaideh, soțul premierului propus de PSD, susținător al lui Bashar al Assad

Soțul lui Sevil Shhaideh, Akram Shhaideh, este un simpatizant al regimului dictatorului sirian Bashar Al-Assad, acuzat de crime de război, relatează Rise Project.

Conform unei anchete a RISE, Akram Shhaideh, originar din orașul Latakia (Siria) a postat pe rețelele de socializare mesaje în care își arată loialitatea față de Assad și îi critică dur pe cei care i se opun.

Shhaideh a distribuit mai multe articole și fotografii pro-Assad, însoțite de mesaje de susținere la adresa dictatorului sirian, pe care SUA îl acuză inclusiv că a folosit gaz sarin asupra civililor în zonele controlate de rebeli.

Pe conturile sale de socializare, Akram Shhaideih a apreciat și distribuit postările paginii „Doar Dumnezeu, Siria și Bashar”. În această postare, el distribuie un articol în care se susține că liderul Hezbollah, grupare considerată teroristă de UE și SUA, duce „războiul sfânt”.

Soțul premierului propus de PSD are 52 de ani și a lucrat până în 2010 în Ministerul Agriculturii din Siria. Din 2011, devine consultantul pe probleme de agricultură al Regiei Autonome Județene Drumuri și Poduri Constanța, funcție pe care o deține și astăzi. În 2015, Akram Shhaideh a obținut și cetățenia română.

Citește și: Muezel Geambec, mama lui Sevil Shhaideh: A avut cineva interes de a băgat-o în faţă

Klaus Iohannis și Sevil Shhaideh au discutat la telefon

Preşedintele Klaus Iohannis şi Sevil Shhaideh au avut, joi, imediat după conferinţa de presă a şefului statului, o discuţie telefonică, fiind sunată de preşedinte, cei doi urmând să aibă o întâlnire la începutul săptămânii viitoare.

Șeful statului a anunțat, după consultările care au avut loc la Palatul Cotroceni, că va desemna prim-ministrul săptămâna viitoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top