Rusia anunță că orice tentativă de transferare a lui Serghei Skripal și a fiicei sale va fi considerată drept „răpire”

10.04.2018
Rusia anunță că orice tentativă de transferare a lui Serghei Skripal și a fiicei sale va fi considerată drept „răpire”

La nici o zi de la externarea fiicei fostului agent rus Serghei Skripal, Ambasada Rusiei la Londra a anunţat, marţi, că orice eventuală transferare secretă a fostului agent dublu rus și a fiicei sale va fi considerată drept răpire a unor cetăţeni ruşi.

Dacă cei doi vor fi mutaţi în secret într-un alt loc, se va pierde ocazia de a afla versiunea lor asupra evenimentelor (de la 4 martie). A precizat reprezentanţa diplomatică rusă de la Londra.

”Lumea, neavând oportunitatea de a interacţiona cu ei, va avea toate motivele să vadă în asta o răpire a doi cetăţeni ruşi sau cel puţin izolarea lor”. Se menţionează în declaraţia postată pe site-ul ambasadei ruse în Marea Britanie.

Iulia Skripal a părăsit luni spitalul în care era îngrijită de la otrăvirea sa, împreună cu tatăl său. Potrivit BBC, Iulia Skripal (33 de ani) a fost dusă într-un loc sigur. În timp ce tatăl său este în continuare spitalizat.

Serghei şi Iulia Skripal, care locuiau în Marea Britanie, au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra a acuzat deschis Rusia de implicare în acest caz. Și a anunţat expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi de pe teritoriul britanic.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul de Externe rus a anunţat că Marea Britanie trebuie să-şi reducă în termen de 30 de zile numărul de reprezentanţi ai ambasadei şi consulatelor sale în Rusia. Până la nivelul la care se ridică numărul de membri ai personalului diplomatic rus din Marea Britanie.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Iulia Skripal a părăsit spitalul. Tatăl său rămâne în continuare internat

La mai bine de o lună după ce a fost găsită în stare de inconștiență alături de tatăl său în orașul Salisbury, Iulia Skripal a părăsit luni spitalul. În care era îngrijită de la otrăvirea sa, împreună cu tatăl său, fostul agent rus Serghei Skripal.

Potrivit BBC, Iulia Skripal (33 de ani) a fost dusă într-un loc sigur, în timp ce tatăl său este în continuare spitalizat.

Un purtător de cuvânt al serviciului public de sănătate (NHS) a declarat pentru AFP că o conferinţă de presă este prevăzută pentru ora locală 8:30 (7:30 GMT) la Salisbury (sud-vestul Angliei). Unde Iulia şi Serghei Skripal (66 de ani) au fost găsiţi pe 4 martie, în stare de inconştienţă pe o bancă.

Medicii spitalului au anunţat vineri că starea lor de sănătate se ameliorează ”rapid”.

CITEȘTE ȘI: Un diplomat român, printre cei convocați de Ministrul de Externe al Rusiei, în cazul Skripal
Rusia, reacție dură după cazul Skripal: 60 de diplomați americani vor fi expulzați
Cazul Skripal: Răspunsul Rusiei nu schimbă cu nimic faptele, afirmă premierul Theresa May