Connect with us
Traian Băsescu aruncă Bomba, după ce Cîțu a anunțat că nu cresc pensiile. Cine ar fi furat banii

Politic

Rusia este pericolul de la granița României. Traian Băsescu: „Nu ne putem apăra singuri”

Traian Băsescu este fostul președinte al României și în prezent europarlamentar. Acesta a declarat că dacă nu ar exista NATO, tancurile lui Putin ar putea apărea oricând în țările din flancul estic al Alianței. În opinia sa, Rusia este o amenințare pentru statele de la Marea Neagră.

Rusia este pericolul de la granița României. Traian Băsescu: „Nu ne putem apăra singuri”

Traian Băsescu, actual parlamentar și fost președinte de stat a acordat un interviu Centrului Internațional pentru Apărare și Securitate din Estonia. În cadrul acestuia a declarat că Rusia poate ataca oricând țările din flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Mai mult, Rusia este o amenințare cât de reală posibil pentru toate țările de pe țărmul Mării Negre.

Declarația sa a fost următoarea:

„Toată lumea îşi poate imagina, în acest moment, ce s-ar întâmpla pe frontierele estice ale alianţei dacă NATO şi UE nu ar exista. Fără ei, am aştepta să sosească tancurile lui Putin în orice zi. Acesta este motivul pentru care încerc să susţin menţinerea capacităţii NATO. 

Dacă cineva doreşte să creeze o armată europeană, banii trebuie găsiţi în altă parte, deoarece orice reducere a resurselor va reduce şi capacităţile NATO.(…) După evenimentele din 2008 în Georgia şi 2014 în Ucraina, care au culminat cu anexarea Crimeei şi războiului în estul Ucrainei, am înţeles că Rusia reprezintă un pericol real – o ameninţare reală pentru securitate, nu una teoretică.

De aceea, am aplicat măsuri adecvate, de exemplu achiziţionarea de echipamente militare. Evident, nimeni nu crede că ne-am putea apăra singuri, dar România îşi asumă responsabilitatea în NATO, pentru a-şi consolida capacitatea de apărare.

Rusia are o flotă foarte puternică în Marea Neagră.(…) Este clar că Rusia este o ameninţare pentru toate statele din Marea Neagră.

Declarația lui Traian Băsescu ar trebui să ne dea de gândit. Încă din vremurile Evului Mediu România a trebuit să țină piept popoarelor migratoare sau invadatoare care au venit pe Marea Neagră. Să nu uităm că datorită morților noștri și luptătorilor curajoși și vitezi nu suntem un continent musulman cu influențe turcești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top