Connect with us
Se închid școlile până pe 21 aprilie? Firea spune că are deja asigurări în acest sens

Politic

Se închid școlile până pe 21 aprilie? Firea spune că are deja asigurări în acest sens

Scolile se închid de mâine timp de o săptămână, dar mai multe primării, inclusiv cea la Bucureștiului, cer ca acestea să fie închise până pe 21 aprilie. Propunerea pare să aibă susținerea parlamentarilor și cel mai probabil măsura de închidere a școlilor până pe 21 aprilie va fi adoptată.

Propun Comitetului naţional pentru situaţii speciale de urgenţă următoarele măsuri: anunţarea suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ până pe data de 21 aprilie, de asemenea, închiderea creşelor şi grădiniţelor.

Nu cred că este suficient ceea ce s-a anunţat ieri şi vă spun şi de ce. Dacă elevii şi cadrele didactice vor şti că este – să spunem – o pauză de doar câteva zile, cu siguranţă nu va exista acea mobilizare ca pentru o perioadă mai mare de timp, în sensul predării materiilor online sau video.

Fac apel la toţi cei responsabili ca împreună – Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare, primăriile, consiliile locale, conducerile unităţilor de învăţământ – să asigurăm suportul pentru toate unităţile de învăţământ, astfel încât profesorii să poată să predea elevilor în această perioadă pe suport online sau video”, a spus Firea, într-un clip video postat pe Facebook.

Virusul ucigaș trebuie oprit și nu educația

„Am informaţii că şi în Bucureşti şi în alte municipii în care sunt bolnavi de sunt în continuare deschise creşe, grădiniţe, chiar şi şcoli. Nu este bine.

Aceşti copii nu au o igienă ca un adult. Duc foarte frecvent mâna la gură, la nas, la faţă şi pot să răspândească foarte uşor acest virus de tip nou (…).

Există încă sute de persoane care sunt în izolare la domiciliu despre care nu se poate spune în acest moment care va fi rezultatul testului final, după perioada de autoizolare (…). Şcolile în general şi grădiniţele sunt o sursă de răspândire a oricărui virus”, a afirmat Firea.

Angajatorii trebuie să le dea liber părinților

Marcel Ciolacu: Parinții ar putea primii liber când stau copii acasă

Marcel Ciolacu: Parinții ar putea primii liber când stau copii acasă

„În ceea ce priveşte situaţia părinţilor care nu sunt înţeleşi la servicu să-şi ia zile libere pentru a sta cu copiii acasă, fac apel atât la Parlament, cât şi la Guvern, să existe reglementări foarte clare prin care angajatorii să permită acestor angajaţi ca în mod legal să poată să rămână acasă, eventual să lucreze de la domiciliu, dar în paralel să poată să supravegheze şi să educe pe cât posibil copiii care trebuie să stea o perioadă mai îndelungată acasă.

Nu e o soluţie să-i trimitem rapid după câteva zile la şcoală sau la grădiniţă, încă nu s-a ajuns la vârful acestei epidemii”, a adăugat Firea.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

2 Comments

2 Comments

  1. Ion

    2020-03-12T10:18:22+02:00 at 10:18

    Un mare avantaj, viitorii purtători de diplome, incompetenți cât cuprinde, ca mai toți conducătorii acestei nații!

  2. Marian

    2020-03-11T09:42:56+02:00 at 9:42

    Iată incă un avantaj al Homeschooling_ului: educatia continuă indiferent de vreme si focare de infecție (Rotavirus,Scarlatina,CoronavirusGripa). De ce nu se legalizează si in Ro?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top