Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a comentat duminică textul ordonanței de urgență privind legile justiției. Acesta aformă că formula revocării membrilor CSM este „stupidă”, iar prevederea legată de răspunderea magistraților este o „bătaie de joc”.
În opinia sa, Guvernul ar trebui să respingă ordonanţa.
„Am senzaţia că ceva din capitolul coerenţă logică şi continuitate s-a frânt pe toate planurile. Eu sper să nu rămână aşa şi în niciun caz să nu aprobe Guvernul o asemenea ordonanţă. Ea practic anulează toată munca pe care am făcut-o în materie de reformă a legilor justiţiei” a declarat, duminică, pentru Mediafax, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.
Citește și: Iohannis despre Legile Justiţiei: Legiferarea este proastă, rezultatul îngrijorător
El a mai spus că modificarea legată de răspunderea magistraţilor este „o bătaie de joc” și că speră ca textul care a apărut în presă să fie unul greșit, ”un text făcut de nişte oameni foarte, foarte slab pregătiţi şi cu apucăturile securiste de pe vremea Macovei-Prună”.
Guvernul s-a întrunit luni într-o ședința extraordinară, în care va modifica printr-o ordonanță de urgență (OUG) legile justiției.
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în ședința de luni că Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă care va pune în acord Legile Justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia.
„Discutăm în şedinţa de Guvern de astăzi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care punem în acord cele trei Legi ale Justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia.
Această soluţie a fost discutată în cadrul întâlnirii ministrului Justiţiei, domnul Tudorel Toader, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, cât şi în întrevederea avută cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Franz Timmermans. După cum ştiţi, cele trei Legi ale Justiţiei au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituţională a României şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de Justiţie în interesul cetăţenilor”, a declarat Dăncilă, la începutul reuniunii Executivului.
Potrivit premierului, actul normativ care va fi adoptat de Guvern reprezintă „o armonizare” a prevederilor legilor, astfel încât „să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică pentru buna desfăşurare a actului de justiţie”.
„Justiţia din România trebuie să fie garanţia respectării şi apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, iar abuzurile şi imixtiunile în înfăptuirea actului de justiţie nu sunt şi nu vor fi tolerate”, a afirmat Viorica Dăncilă.
foto: Hepta.ro.
Acest articol a fost actualizat la: 2018-10-15T10:24:48+03:00 10:24
Acest site foloseste cookies.
Read More