Politic

Sorin Grindeanu a ramas fara sprijinul PSD. Vom avea alt guvern

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, după cinci ore şi jumătate de dezbateri, să retragă sprijinul politic al partidului pentru guvernul Grindeanu, cu 68 de voturi favorabile.

Votul pentru retragerea sprijinului politic a fost unanim.

Totodată, s-a decis ca cei care refuză să plece din Guvern să fie excluşi din partid. Iata ce a spus Liviu Dragnea>

Am facut o evaluare a implementarii programului de guvernare. O analiza care a fost anuntata dupa instalarea Guvernului. Am avut varianta nu foarte confortabila sa spunem adevarul oricat ar fi fost de crud. S-a lucrat la un document care sa ne arate unde suntem in aceasta zi si sa luam decizia corecta, sa stabilim calea de urmat si cum putem urma intarzierile. Este o actiune in premiera, cand un partid are curajul sa isi faca radiografia dupa 6 luni de guvernare.

Documentul ne-a arata ca directia e buna, dar ritmul de implementare este scazut. Romania are o fereastra de oportunitate uriasa ca ritmul de dezvoltare sa fie semnificativ.

Analizand acest document majoritatea colegilor, inclusiv eu, au tras conculzia ca o parte din membrii Guvernului nu au luat in serios programul de guvernare. N-au resuit sa stabileasca relatii intre ministere sau cu primul-ministru.

Primul ministru nici macar n-a asteptat sa ne indreptam catre un vot in sedinta de azi. Eu am condus intalnirea si am cerut colegilor sa nu se escaldeze un conflict si sa nu se discute cu patima. Din pacate premierul n-a asteptat sa se ia o decizie. Ne-a zis ca isi da demisia daca presedintele numeste alt premier PSD si ca putem sa il excludem din partid.

Toti membrii PSD din Guvern si-au prezentat demisiile. Am luat act de anuntul premierului de a-si da demisia. PSD e pregatit sa formeze cu ALDE un nou guvern care va avea o foaie de parcurs mai bine structurata. Continuarea guvernului in actuala stare cu Grindeanu sau nu prim-ministru, risca ca in Romania, in trei luni de zile, programul de guvernare sa fie imposibil de pus in practica.

Vezi AICI ce s-a intamplat in sedinta PSD de azi!

Acest articol a fost actualizat la: 2017-06-14T22:29:27+03:00 22:29

Share
Scris de
Adrian

Acest site foloseste cookies.

Read More