Connect with us
Suspendare Iohannis. Dragnea: "Să vedem dacă Tăriceanu și-a schimbat opinia"

Politic

Suspendare Iohannis. Dragnea: „Să vedem dacă Tăriceanu și-a schimbat opinia”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că îşi doreşte suspendarea şefului statului, Klaus Iohannis, spre deosebire de Călin Popescu-Tăriceanu, care are o altă opinie şi a precizat că o susţine în continuare pe Viorica Dăncilă ca premier.

Întrebat marţi seară la Antena 3 dacă vrea suspendarea lui Iohannis, Dragnea a spus: „Eu aş vrea. Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia.

Eu în continuare o susţin fără niciun fel de ezitare pe Viorica Dăncilă şi o susţin din toate punctele de vedere.

Şi ea a început să fie ţintă. Dar acest guvern, pe care ăştia vor să-l dea jos prin violenţă – că nu se vor opri, dar nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Şi asta vreau să-i asigur pe toţi membrii de partid”.

El a infirmat varianta vehiculată în spaţiul public potrivit căreia PSD va propune numirea unui nou premier, Iohannis va respinge propunerea şi PSD va declanşa suspendarea şefului statului.

„Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur şi simplu”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat însă că o susţine în continuare „politic şi moral” pe Viorica Dăncilă ca premier.

„Eu sunt foarte mulţumit de Viorica Dăncilă, pe care o sprijin nu numai politic, ci şi moral. Şi vorbim foarte, foarte des. (…)

Oricine are nevoie de sprijin moral. Şi i-am spus-o şi i-o spun acum – şi politic şi moral. Pentru că trebuie să reziste şi va rezista. Nu este o femeie slabă.

Este o femeie decentă, dar nu slabă”, a adăugat Dragnea.

Dragnea spune că nu se va rupe coaliția cu ALDE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că nu există nicio intenţie în interiorul PSD pentru o rupere a coaliţiei de guvernare cu ALDE.

„Eu am fost şi sunt în continuare (…) onest în relaţia şi cu Călin Popescu-Tăriceanu şi cu ALDE, şi PSD la fel. Nu este niciun gând, nicio intenţie în interiorul PSD pentru o rupere a coaliţiei, dimpotrivă.

Din punctul meu de vedere, vreau să avem coaliţie şi după 2020, pentru că s-a dovedit că am putut să fim prima coaliţie care merge în două mandate, putem funcţiona împreună, suntem compatibili şi nu cred, n-am simţit nimic la domnul Tăriceanu că ar vrea să rupă coaliţia şi să intre în ce aventură politică?

Cu cine? Să fie partener cu Orban, şi cu USR şi cu mai cine?

În sfârşit, nu cred că se va întâmpla aşa ceva din partea dumnealui, pentru că e un om echilibrat şi un om, totuşi, care ţine la cuvântul dat şi la imaginea pe care o are”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Totodată, întrebat dacă se află în conflict cu Tăriceanu, Dragnea a răspuns: „Nici vorbă. Ne-am întâlnit zilele astea de mai multe ori. Am şi băut o bere împreună, două (…), am mâncat nişte peşte bun”. 

Citește și: Liviu Dragnea susține că anul trecut s-a încercat asasinarea sa! Ce spune despre Protestul Diasporei

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top