Connect with us
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că Iohannis este agent electoral al PNL. Mai mult, copreședintele ALDE a spus că președintele...

Politic

Tăriceanu, atac la adresa președintelui: „Iohannis este agent electoral al PNL”

Tăriceanu spune că președintele este agent electoral al PNL. În plus, spune că Iohannis urmărește un singur lucru: să-i descurajeze pe cei care nu votează cu liberalii.

De asemenea, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu spune că şeful statului nu-l poate numi premier ”pe preferatul” său. Președintele trebuie să ţină cont de decizia majorităţii parlamentare.

“Preşedintele nu are, conform Constituţiei, libertatea să numească prim-ministru la discreţie. Înainte de Constituţia din 1923, regele în România numea pe cine îi plăcea lui prim-ministru. Odată cu trecerea la sistemul de monarhie parlamentară şi în România lucrurile s-au schimbat.

Acum nu mai suntem evident decât o republică parlamentară în care preşedintele este obligată să ţină cont de voinţa majoritară a cetăţenilor. Nu are libertate să-l numească prim-ministru pe preferatul domniei sale. Asta e regula în orice democraţie, nu am inventat-o noi în România, nu e o chestiune originală, se petrece oriunde.

Tăriceanu: „Iohannis este agent electoral al PNL”

Toate declaraţiile preşedintelui le pun în registru electoral pentru că dânsul este agent electoral PNL şi urmăreşte un lucru: să-i descurajeze pe cei care nu votează PNL, transmiţindu-le practic mesajul şi încurajându-i pe ai lui.

Nu cred că funcţionează mecanismul acesta pe care şi-l imaginează preşedintele că românii nu sunt atât de needucaţi politic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Tăriceanu a fost întrebat care este propunerea de premier a PSD şi ALDE în cazul în care cele două partide vor obţine majoritate parlamentară. El a spus că nu a discutat cu social-democraţii acest subiect. Urmează ca după alegeri să aleagă cea mai bună variantă.

“Nu am discutat cu PSD-ul, discutăm după şi vedem care e cea mai bună variantă. Cred că am o experienţă probată şi o reuşită aşa încât cred că mergem la aceste discuţii cu propuneri consistente”, a precizat Tăriceanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top