Theodor Paleologu, decizie după eșecul în alegeri: „Mă simt responsabil…”

14.12.2016
Theodor Paleologu, decizie după eșecul în alegeri: „Mă simt responsabil…”

Theodor Paleologu a luat o decizie după eșecul la alegerile parlamentare. Deputatul independent a precizat miercuri, pe pagina sa de Facebook, că se simte responsabil faţă de cei care l-au votat. Astfel, s-a gândit să pună bazele unui nou partid de dreapta.

”Foarte mulţi sunt cei care mă îndeamnă să pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clară identitate liberală şi conservatoare. Pe de-o parte, mă simt responsabil faţă de cei care m-au votat, care au strâns semnături, au dat flyere şi au combătut pentru candidatura mea. Sunt oameni care au dat din banii şi timpul lor pentru o cauză comună. Au pus suflet, s-au implicat şi acum sunt dezamăgiţi. Nu-i pot lăsa aşa”, scrie Theodor Paleologu.

Theodor Paleologu, decizie după eșecul la alegerile parlamentare

”Pe de-altă parte, nu am aspiraţii de şef de partid şi voi dedica foarte mult timp şcolii de la Casa Paleologu, o cauză cel puţin la fel de importantă în opinia mea. Dacă totuşi voi urma îndemnul acestor susţinători şi simpatizanţi, o voi face cu totul altfel decât s-a procedat până acum la crearea de noi partide. Aşa cum spunea un susţinător fervent, ar trebui să fie un partid-şcoală, adică o organizaţie care să formeze spiritul civic şi militant al membrilor şi simpatizanţilor din timp, cu câţiva ani înainte de următoarele alegeri. Voi lăsa altora conducerea partidului, eu urmând a mă concentra pe educarea cadrelor. Aş fi mai degrabă mentor decât preşedinte”, a subliniat deputatul.

Theodor Paleologu a ţinut să precizeze că postarea sa ”e o invitaţie la un schimb de idei, nu un angajament”.

Citește și: Elena Udrea a pierdut alegerile parlamentare

Acesta a candidat independent pentru un nou mandat de deputat în Capitală. Însă, a pierdut alegerile după ce a obţinut doar 8.278 de voturi. Număru fiind, însă, sub pragul electoral de 25.000 de voturi necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *