Connect with us
Traian Băsescu îl atacă pe Iohannis într-un mod dur. Băsescu consideră că președintele a greșit în felul în care a anunțat premierul.

Politic

Traian Băsescu îl atacă pe Iohannis: „Greșit, domnule Președinte”

Traian Băsescu îl atacă pe Iohannis după modul în care a procedat cu desemnarea premierului. Fostul președinte consideră că actualul șef al statului a greșit. În mod normal ar fi trebuit să susțină o declarație publică de la Cotroceni. Mai mult, spune Băsescu, Iohannis ar fi trebuit să iasă public alături de Sorin Grindeanu premierul desemnat.

Traian Băsescu îl atacă pe Iohannis printr-un mesaj

Traian Băsescu și-a exprimat nemuțumirea față de anunțarea premierului pe pagina sa de socializare.

„Greşit, domnule Preşedinte!
Anunţarea desemnării Primului – ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat.

Dacă tot aţi decis să faceţi o desemnare, fie ea şi nepotrivită, din respect pentru români, dar şi din respect pentru relaţia instituţională, era obligatoriu să faceţi acest anunţ extrem de important pentru România într-o declaraţie făcută de dumneavoastră personal de la Palatul Cotroceni. Că la această declaraţie ar fi fost bine să fie alături de dumneavoastră şi desemnatul, este altă socoteală.

Vă va fi greu să cereţi relaţii instituţionale corecte atât timp cât dumneavoastră nu le generaţi prin propriul comportament.”, a scris Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a făcut anunțul că a semnat decretul de numire în funcția de premier a lui Sorin Grindaru printr-un comunicat. Șeful statului a schimbat regula aplicată în cazul lui Dacian Cioloș. Pe 10 noiembrie 2015, Klaus Iohannis a făcut marele anunț de la Cotroceni. În acdrul acesteia l-a invitat pe Dacian Cioloș să rostească primele declarații.

Citește și: Sorin Grindeanu este noul premier al României. Klaus Iohannis a acceptat

„(…)A fost o situaţie interesantă pentru mine că partidele au înţeles imediat care este miza şi că este nevoie să găsim o soluţie împreună. Această soluţie o văd eu într-un Guvern tehnocrat. Partidele politice au agreat această idee, cu foarte puţine excepţii, şi am convingerea că este calea corectă pentru următorul an, până la alegerile parlamentare, când, cu siguranţă, vom avea un nou Parlament, un nou Guvern, şi intrăm într-o nouă etapă.

Aşadar, având în vedere toate acestea, îl desemnez pentru funcţia de Prim-ministru al României pe domnul Dacian Cioloş, pe care vi-l prezint!”, a fost discursul de final al lui Klaus Iohannis.

2 Comments

2 Comments

  1. TiberiTIBERIu

    2016-12-30T15:48:36+02:00 at 15:48

    Acest deșeu politic după ce a atins suprema treaptă a politicii neamului ROMĂNESC si susținut prin voia domnului două mandate,in care si -a demonstrat caracterul de hienă si profitor al funcției incredintate,devine ff obraznic prin a da sfaturi de doi bani unor politicieni cu o morală mult mai sănătoasă,mars la coteț javră ordonată!!!!!!😎😎😎😎😎😎😎😎

  2. Nicoleta

    2016-12-30T13:10:38+02:00 at 13:10

    Cum a aparut pe scena politica a Romaniei o doamna onesta, cu atitudine si demnitate, d-l Basescu a sarit ca ars. Era invatat cu alt gen de femei, care munceau bine, dar in alte domenii. Sa-i fie rusine ca se baga in seama pe la toate televiziunile, doar ne va mai pacali odata. Vremea i s-a dus si l-as ruga sa ne mai slabeasca cu sfaturile lui. A avut la dispozitie 2 mandate sa demonstreze ca romanii pot sa traiasca bine. Nu a reusit, s-a folosit de putere doar pentru a distruge aceasta tara si visurile tinerilor de a invata si munci in tara lor. Nu pot sa-l mai suport, mi se face rau numai cand il vad.
    Este la o varsta cand trebuie sa arate ca intelepciunea si inteligenta pe care i le-a dat Dumnezeu, sa le foloseasca pentru binele acestei tari. Niciodata nu e prea tarziu!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top