Connect with us
Grindeanu, despre discuţia cu Iohannis: A fost o discuţie cât se poate de corectă, instituţională, fără excese

Politic

Sorin Grindeanu este noul premier al României. Klaus Iohannis a acceptat

Sorin Grindeanu este noul premier acceptat de Klaus Iohannis. Propunerea PSD pentru premier a fost validată de președinte. Aceasta este a doua variantă oferită de Liviu Dragnea. Prima a fost propusă Sevil Shhaideh, însă șeful statului a refuzat această soluție.

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de premier a lui Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, noul premier al României – BIOGRAFIE

Premierul României, Sorin Grindeanu, are 43 de ani. Potrivit biografiei sale, el a terminat Facultatea de Matematică.

Numele lui Sorin Grindeanu este cunoscut pentru că a deținut funcția de viceprimar al Timișoarei. Presa de specialitate notează că acesta ar avea o legătură apropiată cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

În CV-ul premierului se arată că el s-a născut la data de 5 decembrie 1973, la Caransebeș.

Sorin Grindeanu a făcut mai multe studii. Spre exemplu, el a studiat domeniul statistică socială, la Universitatea Bologna-Italia.

Prim-ministrul României a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie. El a ocupat această funcție timp de doi ani, în perioada octombrie 1998 – octombrie 2000.

De asemenea, eș a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie timp de un an.

Sorin Grindeanu a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş. A ocupat această funcție timp de trei ani, în perioada noiembrie 2001 – ianuarie 2004.

În 1996 Sorin Grindeanu a devenit membru PDSR. Noul prim-ministru a deținut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret.

În decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş. Până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială, lider al PSD Timişoara.

În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara.

În prezent, Sorin Grindeanu este președintele Consiliului Județean Timiș. Însă, el va fi nevoit să-și dea demisia având în vedere că a devenit premierul României.

Mihaela Grindeanu – soția premierului

Sorin Grindeanu este căsătorit cu Mihaela Grindeanu. Aceasta deține o firmă care are ca obiect de activitate comerțul cu produse farmaceutice.

Firma deținută de Mihaela Grindeanu a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 1.186.719 de lei. În plus, a înregistrat un profit net de zero lei.

Duofarm SRL este pe pierdere în anul 2015. Conform declarației publicate pe site-ul mfinanțe.ro, firma are o pierdere de 154633 lei.

Știri pe aceeași temă

Mihaela Grindeanu soția lui Sorin Grindeanu FOTOGRAFII rare din familia lor
Mihaela Grindeanu deține Duofarm SRL, firma soției posibilului viitor premier Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu declarație de avere a propusului pentru funcția de premier
Mihaela Grindeanu deține Duofarm SRL, firma soției posibilului viitor premier Sorin Grindeanu

1 Comment

1 Comment

  1. Calina moldovan

    2016-12-30T17:54:43+02:00 at 17:54

    O ce veste minunata de la MUTU PAMINTULUI.i-a fost frica de suspendare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Politic

To Top