Connect with us
Fostul președinte Traian Băsescu a criticat dur ordonanța de grațierii a PSD și pe liderul partidului, Liviu Dragnea.

Politic

Traian Băsescu: „PSD, niște găinari cu procentaje mari. Dragnea, un țărănuș!”

Traian Băsescu a criticat în termeni duri legea grațierii și atitudinea PSD-ului cu privire la această lege și la protestele de duminică seara.

Fostul președinte a calificat Guvernul Grindeanu drept unul incapabil să gestioneze crizele, spunând despre social-democrați că sunt „găinari cu procentaje mari”.

Așa prostălăi nu am văzut. Un Guvern incapabil să gestioneze corect niște decizii pe care l-au luat. Sunt incapabili să gestioneze crize, eu i-aș invita să plece de la Victoria pentru că nu sunt pentru astfel de vremuri. Ei sunt niște găinari cu procentaje mari, care se ocupă de găinării.

Dacă asta e lovitură de stat, atunci ce a fost aia din 2012 când au decapitat Senat, președintele României, au schimbat regulile CCR (…)Dragnea are fanteziile lui. Acest tărănuş ajuns în funcţie, să-şi spele dinţii înainte să vorbească de lovitură de stat.

Președintele a jucat mai bine ca PSD-ul. Ei sunt pe cât de mari, pe atât de incapabili să gestioneze o criză. Președintele va sesiza Parlamentul, indiferent de punctul de vedere poate să declanșeze referendumul, iar CCR va da decizia de validare.

Ăștia (PSD -n.r.) ar trebui să se ceară afară. Să ai un asemenea procentaj în Parlament și să fii umilit (…) I-am avut 10 ani în față și am dus la capăt. Acum sunt mai slabi decât au fost vreodată. Sunt lamentabili din punct de vedere politic. Cum să faci contramanifestații la 27 de ani de la Revoluție”, a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

Citește și: USR și PNL susțin organizarea unui referendum pe tema legii grațierii

Citește și: Președintele Klaus Iohannis cere referendum pentru legea grațierii!

Deși spune despre ordonanța de grațiere că este „o porcărie”, Traian Băsescu susține că aceasta nu este o problemă de interes național.

Cred că e un drept al președintelui izvorât din articolul 90 al Constituției. Președintele poate, indiferent ce spune Parlamentul, care are doar rol consultativ. Grațierea a 3.000 de oameni e o problemă de interes național? Tot respectul pentru cei care au ieșit în stradă, pentru cei care nu au ieșit în stradă, adică cei 21 de milioane fără cei 30.000, dar eu pun problema constituțional. Nu e o problemă de interes național, ci de dreptul constituțional al guvernului, de a da grațieri colective. Acea ordonanță de grațiere e o porcărie.

Președintele a jucat și i-a umilit pe deștepții din PSD. Pe cât sunt de mari, pe atât sunt de incapabili de a gestiona o criză. Președintele poate declanșa referendumul, CCR poate spune apoi dacă îl validează, dacă a fost o problemă de interes național sau nu. Președintele se ocupă de al doilea mandat, a spus Băsescu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top