Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
De asemenea, Toader a precizat că a transmis către şeful statului propunerile de numire a Elenei Giorgiana Hosu în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT şi a Florenei-Esther Sterschi în funcţia de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul PICCJ.
„Astăzi am transmis către preşedintele României următoarele propuneri de numire în funcţii de conducere: Adina Florea – procuror-şef DNA; Elena Giorgiana Hosu – procuror-şef adjunct DIICOT; Florena-Esther Sterschi – procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul PICCJ!”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.
Pe 8 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Citește și: Adina Florea, propusă șefă a DNA, a primit aviz negativ de la CSM
Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată.
Citește și: CSM o face praf pe Adina Florea! Critici dure pentru propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA
În şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Adina Florea a criticat activitatea DNA, vorbind despre numărul mare de dosare nesoluţionate şi despre faptul că direcţia s-a axat mai mult pe soluţionarea celor care au ca obiect abuzul în serviciu, în loc să se ocupe de cele deschise pe infracţiuni de corupţie la nivel înalt,
„Percepţia mea a fost aceea că DNA şi-a desfăşurat activitatea într-un mod ermetic, fără colaborare cu celelalte instituţii de Parchet. (…) O altă vulnerabilitate pe care am descoperit-o se referă la pasivitatea la semnalele publice legate de încălcarea legii de către procurori.
Nu a fost o intenţie de verificare profesională a lor. Consider că activitatea profesională a procurorilor trebuie să fie o activitate discretă, caracterizată prin confidenţialitatea actelor de urmărire penală, legalitatea acestora, nu prin transformarea anumitor persoane în vedete în spaţiul public”, a declarat Adina Florea în faţa membrilor CSM.
Acest site foloseste cookies.
Read More