Connect with us
Un diplomat român, printre cei convocați de Ministrul de Externe al Rusiei, în cazul Skripal

Politic

Un diplomat român, printre cei convocați de Ministrul de Externe al Rusiei, în cazul Skripal

Agenţiile DPA şi Sputniknews anunță că Ministerul de Externe al Rusiei a convocat vineri ambasadori şi alţi reprezentanţi diplomatici ai ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în urma cazului Serghei Skripal.

După moartea fostului agent rus otrăvit la 4 martie în Marea Britanie, acţiune atribuită de Londra Moscovei, un reprezentant diplomatic al României se află printre cei convocaţi.

Potrivit agenţiei DPA, au fost convocaţi ambasadorii din Marea Britanie, Germania, Franţa, Polonia şi Italia, precum şi reprezentanţi diplomatici din Olanda, Albania, România, Ucraina, Letonia şi Macedonia.

Sputniknews menţionează convocarea reprezentanţilor diplomatici a 14 ţări europene, respectiv Italia, Polonia, Olanda, Albania, România, Ucraina, Cehia, Belgia, Letonia, Lituania, Macedonia, Croaţia, Suedia, Danemarca, plus Australia.

Aceştia au fost convocaţi pentru a li se înmâna câte o notă de protest şi a fi înştiinţaţi asupra măsurilor de represalii, după ce statele enumerate au expulzat diplomaţi ruşi în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Rusia, reacție dură după cazul Skripal: 60 de diplomați americani vor fi expulzați

Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul Statelor Unite la Moscova, John Huntsman, pentru a-i comunica măsurile de represalii la decizia ţării sale de a expulza diplomaţi ruşi în cazul otrăvirii spionului dublu Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, transmite agenţia EFE.

” Literalmente, în acest moment, ambasadorul SUA a fost chemat la Ministerul de Externe, unde este informat cu privire la conţinutul măsurilor de răspuns împotriva Statelor Unite”, a spus şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă.

60 de diplomați americani vor fi expulzați

Rusia a decis expulzarea a 60 de diplomaţi americani şi închiderea consulatului SUA la Sankt Petersburg, a anunţat joi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

Decizia Rusiei este un răspuns dat măsurilor similare pe care Washingtonul le-a luat împotriva Moscovei într-un gest de solidaritate manifestat de SUA faţă de Marea Britanie în urma otrăvirii unui fost agent rus şi a fiicei sale în această ţară.

SUA au expulzat 60 de diplomaţi ruşi şi au dispus închiderea consulatului Rusiei de la Seattle.

CITEȘTE ȘI: Rusia, reacție dură după cazul Skripal: 60 de diplomați americani vor fi expulzați
Cazul Skripal: Răspunsul Rusiei nu schimbă cu nimic faptele, afirmă premierul Theresa May
Premierul Marii Britanii, anunț îngrijorător după moartea fostului spion rus: „Mai mult de 130 de persoane ar fi putut…”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top