Politic

USR critică PSD – „Legea privind pensiile este pură demagogie”

USR critică PSD pentru măsura de eliminare a plății taxei CASS precum și a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2000 RON. Deputatul Adrian Claudiu Prisnel a explicat mecanismul de funcționare al legii. În baza acestuia, el propune o teorie surprinzătoare.

USR critică PSD – „66% din pensionari nu vor beneficia de pe urma legii!”

Adrian Prisnel își argumentează amplu critica susținând că: „Legea a fost prezentată de PSD ca o mărire a pensiilor mici, ceea ce este fals. Această lege nu vizează pensiile mici. Şi până acum, veniturile din pensii până la 1000 de lei erau deja scutite de impozit pe venit. Cum pensia medie este este de 900 de lei, aceste măsuri nu vor influența absolut deloc pensiile mcii. 66% din pensionari, cei cu pensiile cele mai mici, nu vor avea niciun beneficiu de pe urma legii votate azi. Este pură demagogie să pretinzi că ai să creşti pensiile mici, şi în realitate să creşti pensii de 2000 de lei. Toate acestea, în detrimentul celor care trăiesc cu pensii sub 1000 de lei, de multe ori, sub nivelul sărăciei.”, a declarat deputatul USR.

Mai mult decât atât, conform analizei sale, marii câștigători de pe urma acestei legi sunt tot cei cu pensii speciale. „Chiar şi asa, în forma actuală, cei cu pensiile speciale vor fi marii beneficiari, pentru că nu vor mai plăti CASS. Cât despre pensii, soluţia corectă este creşterea punctului de pensie, nu fardarea realităţii pentru a avea beneficii „cine trebuie”., și-a conchis opinia Adrian Claudiu Prisnel.

Citește și: Codul Fiscal modificat – principalele prevederi adoptate

Legea prin care pensionarii ce beneficiază de venituri sub 2000 RON sunt scutiți de cele două taxe a fost votată azi în sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More